Hlavní obsah

Tomu neuvěříte! Fanoušci se složili, aby šampiónovi vykompenzovali finanční ztrátu z oslavy

Toronto

Současný mistr Kanady v maratonském běhu Trevor Hofbauer vstoupil do dějin atletiky nejenom svým skvělým výkonem a raketovým postupem národním žebříčkem, ale hlavně svou bujarou oslavou vítězství ‒ ještě předtím, než skutečně protnul cílovou pásku. O pár vteřin tak zmeškal finanční prémii za překonání času 2:18:00. Raději si plácal vesele s fanoušky, než aby se staral o časomíru. A jeho fanoušci ho teď nenechali ve štychu.

Foto: Profimedia.cz

Peníze nejsou všechno. Kanadský šampion ukázal, že nejvíc miluje svůj sport.

Článek

Když vešlo v širokou známost, že cílové veselí stálo Hofbauera nemalé finanční prostředky a sám Hofbauer se vyjádřil v tom smyslu, že ničeho nelituje a udělal by to přesně tak znovu, a klidně stokrát, vzedmula se mezi jeho fanoušky vlna pýchy. Zcela oprávněně. Takto nejspíše jedná opravdový sportovec, který na první místo staví lásku ke své disciplíně a peníze hrají až některou z dalších rolí.

Hofbauerovi fanoušci ale vzali jeho osud pevně do svých rukou. Pár hodin po doběhu už byla aktivní veřejná sbírka na kompenzaci Hofbauerovy finanční ztráty kvůli nedodržení limitu. A neuvěříte, co se stalo. Během 17 hodin se našlo 35 lidí, kteří dohromady složili prostředky ve dvojnásobné výši, než činila původní ztráta. „Sledovat, jak Trevor protrhává cílovou pásku bylo neskutečné. Jeho nespoutaná radost a nadšení bylo nakažlivé. Mohli jsme cítit, jak moc to pro něj znamená a jak moc chtěl sdílet svou radost s ostatními v davu přihlížejících. Nestaral se o čas, žil přítomným okamžikem," napsali k události iniciátoři sbírky.

Dle vlastních slov chtěli podpořit Trevora Hofbauera v jeho dalším tréninku a nechat ho soustředit se jen na něj, místo aby musel přemýšlet o tom, kde získá ušlé peníze. „Doufáme, že svého entuziasmu ve svůj velký den nebudeš nikdy litovat. Zůstaň takový, jaký jsi!" dodali. 25letý atlet z Calgary později zareagoval a napsal svým fanouškům: „Slova nemohou popsat, jak moc pro mne tento čin znamená. Nemůžu vám vyslovit dost díků, chybí mi slova."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články