Hlavní obsah

Severní Korea vypustila další bombu. Tentokrát jde o mezinárodní závod

Pchojgjang

Severní Korea neumí jen hrozit jadernými zkouškami a útokem na Spojené státy americké. Jak jste se mohli o víkendu přesvědčit, do jejího repertoáru patří i mnohem mírumilovnější činnost ‒ pořádání mezinárodních závodů. Češi byli u toho také, podívejte se!

V KLDR se konal první mezinárodní podzimní maratón, i s českou účastíVideo: Reuters

 
Článek

Pchjongjang hostil v neděli první mezinárodní podzimní maratón. Televizní stanice KRT vlastněná státem odvysílala záběry Severokorejců i cizinců běžících ulicemi několikamiliónového hlavního města v rámci závodu pro amatérskou veřejnost.

Jak informovala státní média, více než 240 běžců ze Severní Koreje, Nizozemí, Švédska, Velké Británie, ale také z České republiky a dalších států se stalo součástí doprovodných běhů o délce půlmaratonu, 10 000 a 5 000 metrů.

Severní Korea obvykle pořádá mezinárodní maratón v dubnu. Ten má svou tradici už od roku 1981. Stát umožnil účast také zahraničním amatérským běžcům poprvé v roce 2014. Nyní se ale konal vůbec první podzimní maraton pro místní i zahraniční běžce, jak uvedla státem provozovaná cestovní agentura DPRK Tour.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články