Hlavní obsah

Jen ve spodním prádle na závody? V Bělehradě povinnost

V srbském Bělehradě se o víkendu uskutečnil už druhý ročník stále oblíbenější recesistické běžecké akce Belgrade Underpants Run, běhu ve spodním prádle. Běžečtí nadšenci tam pravidelně vyzývají na souboj kromě své lenosti a zvědavosti přihlížejících také nelítostné povětrnostní podmínky. Podívejte se na video, jak si spoře oděné běžkyně a běžci poradili s opravdu mrazivou atmosférou!

V Srbsku se konal běh ve spodním prádleVideo: Reuters

 
Článek

V případě Underpants Run nejde v pravém smyslu o závod, ale spíše o recesi a zábavu. Pravidla nejsou úplně jasná a časomíru s kontrolními čipy byste na této akci hledali marně. Na start se na břehu Dunaje postavily zhruba tři desítky odvážlivkyň a odvážlivců. Zatímco ostatní na sobě měli teplé zimní oblečení, účastníci do větrného podnebí s teplotou -3° C vyběhli předpisově pouze ve spodním prádle.

V porovnání s předchozím ročníkem došlo k částečnému oteplení. V roce 2017 hlásil teploměr v den akce -5° C. Zatímco vítěz závodu Ivan byl odměněn šálkem dobrého a hlavně horkého kakaa, ocenění za nejkrásnější kalhotky si společně s poukazem na masáž odnesla účastnice Zorica.

Srbsko není v porovnání s ostatními zeměmi známé skrze své běžecké akce. Vlna běžeckého entuziasmu ale už jak vidno dorazila i sem a společně s budováním infrastruktury slibuje vláda také pořádání velkých sportovních eventů. První vlaštovkou je městský Belgrade Marathon pořádaný v dubnu.

Reklama