Hlavní obsah

Smrt na přejezdu. Chtěl si zpestřit trénink, zaplatil životem

Praha

Zdá se, že nejen polští řidiči kamionů bývají na železničních přejezdech náhle zasaženi nejprve selektivním vnímáním skutečnosti a hned poté projíždějícím rychlíkem. V ontarijském Windsoru došlo k vážné a zbytečné tragédii, jejíž obětí byl svéhlavý běžec. Hrubá nedbalost a nepozornost při křižování železničního přejezdu jej stála život.

Foto: Profimedia.cz

Na přejezdu došlo ke zbytečné tragédii. (ilustrační foto)

Článek

Policejní vyšetřování zatím dospělo k názoru, že v úterý kolem půl sedmé večer joggoval zatím neidentifikovaný muž po Jefferson Boulevard směrem na jih, když dorazil k železničnímu přejezdu se staženými závorami a aktivními výstražnými signalizačními světly. Svědci události uvedli, že viděli běžce, jak míjí výstražnou signalizaci a podlézá stažené závory.

Muž s nasazenými sluchátky zřejmě poslouchal hudbu. Na přejezdu zrovna stál vlak a běžec začal prolézat mezi dvěma vagóny stojícího vlaku. Právě se dostal na druhou stranu a chtěl pokračovat, když se z protisměru objevil přijíždějící vlak, který muž se sluchátky nestačil zaregistrovat. Drážní vozidlo jej smetlo a na místě usmrtilo.

„Domníváme se, že muž měl nasazená sluchátka a přijíždějící vlak neslyšel," zaznělo v oficiálním policejním vyjádření k události. Doprava byla na místě neštěstí zcela zastavena. Policie totožnost muže zná, zatím ji ale nezveřejnila.

Reklama