Hlavní obsah

Originální dárek ze závodu, který nikdo jiný mít nebude!

Ve Velké Británii pár nadšenců propojilo svou vášeň pro dlouhé běhy se svou vášní pro moderní technologie. Běžci zakoupili malou farmu 3D tiskáren a teď si s jejich pomocí plní své nerdské sny. A trasu vašeho oblíbeného ultramaratónu nebo jakéhokoli jiného závodu vám zvěční ve třech dimenzích, zvolených barvách i rozměrech. Krása pohledět!

Foto: facebook PMR

Trojdimenzionální model závodu - velmi originální a nevšední dárek.

Článek

Představte si, že jste právě uběhli svůj první ultra závod v horách, jste na to patřičně pyšní a nejraději byste si právě získanou medaili vzali s sebou večer i do postele. Nebo vaše ratolest právě zdolala svůj první pětikilometrový závod v kopcích a vy byste ji za to rádi odměnili způsobem, který by zvěčňoval vaši radost, hrdost a nadšení natrvalo. Dnes už existují aplikace, které vám data z GPS přenesou hezky do mapy a udělají z nich krásnou výraznou trasu z ptačí perspektivy a hezky plasticky. Ovšem pouze na obrazovce počítače.

Britové zašli trochu dál a 3D model vám vyrobí skutečný. Nám v redakci se nápad hodně libí a začínáme strašně litovat, že něco takového už dávno nemáme. 3D model závodu a hezky v barvě! Všechno, co potřebujete, je soubor dat z GPSky. Akceptuje se devět nejběžnějších formátů včetně komprimovaného ZIP. Pokud ale závod zaznamenaný nemáte, nevadí. Firma vám zdarma poskytne servis vyhledání odpovídajícího profilu. Pak už jen zbývá vybrat jednu z 18 možných barev a typ provedení. Je libo lineární profil, 3D do rámečku, 3D na mapovém podkladu? Všechno je možné.

Zboku lze navíc připojit také reliéfní text, jako je název závodu a ročník nebo vaše jméno. Nezní to jako perfektní originální dárek? Ceny se pohybují od 13 do 130 liber (asi 374-3744 korun) v základu. Pokud má mapa sloužit jako dárek, obdržíte ji od výrobců v dárkovém balení. Firma uvádí, že je schopna doručovat zboží po celém světě, tedy i do České republiky. Podnik vznikl v srpnu loňského roku a rychle se rozrůstá.

Pořídili byste si takový dárek?
Ano, je to skvělý nápad!
68,8 %
Ne, je to jen další krám do krabice na půdu!
25 %
Nevím, zatím vstřebávám překvapivost takového objevu.
6,2 %
Celkem hlasovalo 80 čtenářů.

Reklama