Hlavní obsah

To je výzva! Po vlastních z Německa do Číny

O Kaiovi Markusovi Xiong jsme se už jednou zmiňovali. Měl v plánu přeběhnout z německého Hamburku do čínské Šanghaje. Plán uběhnout 12 000 kilometrů nakonec vyšel, ale asi trochu jinak, než jak všichni včetně dvou protagonistů čekali. Plán B zahrnoval obě zlomené nohy, invalidní vozík, zadřený motor a plíce vášnivého kuřáka.

Foto: facebook K. Markus

Nohy obě zlomené, projekt ale přesto dotáhl do konce.

Článek

Pětačtyřicetiletý Němec, který ke svému druhému příjmení přišel od své čínské manželky, nikdy nebyl a není žádný velký běžec. Aspoň on to tak o sobě tvrdí. Svůj styl označuje za příšerný, avšak efektivní. Ještě za studií, kdy neměl peníze na letenku, si zaběhl z Hamburku do Paříže (nejkratší cesta autem měří 900 kilometrů ‒ pozn. red.). Opravdu žádný velký běžec, viďte? Kai nicméně tvrdí, že pravidelně běhat začal až právě kvůli svému projektu, který nazval Run My Silkroad, Běžet svou Hedvábnou stezkou ‒ podle prastaré obchodní cesty mezi Evropou a Asií.

Na 12 000 kilometrů si vyčlenil devět měsíců a 23 párů obuvi. Aby přesvědčil sponzory, že to myslí skutečně vážně, běžel 600 kilometrů do Norimberku, přičemž přespával v zimních podmínkách ve stanu, s nímž také běžel. Tři čtvrtiny potřebných peněz tak získal ještě před zahájením velkého projektu. Na ten se ovšem vypravil už v doprovodu Victora, nadšence, kterého poznal jen několik měsíců před odjezdem. Victor pronajal svůj byt, opustil práci, vzal svého VW Brouka z roku 1984, zapřáhl malý obytný přívěs a všichni vyrazili na cestu. Kai běžel, Victor dělal support. Společně se vydali na cestu napříč Německem, Polskem, Běloruskem, Ruskem, Kazachstánem, Uzbekistánem, Kyrgyzstánem a nakonec Čínou.

 

Who want win 2 Cinemax Kino Ticket voucher? . Today I got shocked by a very wired conversation. The result is even more wired hahahah never the less. Now I want make a simple test: . Answer the question correct and you can win the two tickets. I’ll make as lottery with video hahaha . —> “In which way Victor and I crossed the finish line in shanghai at 16th of December?<— . 😂😂😂 answers accepted up to 10th February 12:00 lunchtime german time. . Answer in comments or sent me PN or mail. . Nice weekend. . PS if Cinemax not fits well than you can let me know. no problem for your local Cinema Ticket as well. #finishers #shanghai #prejudice #focusing #needachange #runmysilkroad #happyweekendeveryone #sunnyweekends

Příspěvek sdílený Kai Markus (@runmysilkroad),Úno 9, 2018 v 5:44 PST

Všechno se začalo hroutit až necelých 1200 kilometrů před cílem. Kai upadl tak nešťastně, že si zlámal kosti v obou kotnících a chodidlech. Victor zadřel motor a svého Brouka úplně odepsal. Neúspěch byl cítit ve vzduchu a tížil oba dobrodruhy jako obrovský kámen. A pak přišel nápad: Kai bude pokračovat ve svém přednáškovém turné, na jednotlivá místa ho vždycky někdo dopraví na invalidním vozíku.

A Victor, bonviván, jenž si neumí život představit bez pořádného hrnku kávy a dobré cigarety, začne běhat. Zkrátka si vymění role a supportér se stane hlavním běžcem výpravy. Victor Neubauer nakonec dorazil do cíle za svého kamaráda a dokončil tak společný projekt. Celý příběh nadchnul i čínskou veřejnost a v Šanghaji oba běžce přivítali s obrovskou pompou a na jejich počest uspořádali dokonce vůbec první veřejný závod na 10 kilometrů ve městě. První kroky, které Kai učinil, byly přes cílovou čáru velkolepého projektu majícího za úkol spojovat národy a kultury.

Reklama