Hlavní obsah

Tragicky zesnulý šéfkuchař vydělává na dobrou věc i po smrti. Má tisíce následovníků

Mladý a nadějný michelinský šéfkuchař a známý popularizátor zdravé stravy Matthew Campbell tragicky zahynul krátce před cílem maratónu v Londýně. Šest kilometrů před cílem zkolaboval. Následující den byl v nemocnici prohlášen za mrtvého. Kuchař a maratónec absolvoval London Marathon pro neziskovou organizaci Brathay Trust. Ostatní běžci zvedli hozenou rukavici osudu a rozhodli se dokončit Mattův záměr.

Foto: Profimedia.cz

Matt Campbell byl inspirací. A tou i zůstává.

Článek

Matt Campbell měl v úmyslu běžet maratón pro Brathay Trust, neziskovou organizaci starající se o mladé lidi a snažící se o pozitivní změny v jejich životech. Jeho původní zamýšlená částka byla 2000 liber, i s tou byl ale trochu na štíru. Nyní se do věci vložila široká veřejnost a cílová částka vzrostla na šedesátinásobek.

Tisíce běžců se rozhodlo uctít odkaz svého oblíbeného šéfkuchaře také tím, že za něj doběhnou jeho zbývajících šest kilometrů do cíle maratónu. Campbell zkolaboval šest kilometrů před cílem, kterým během závodního dne proběhlo přes 40 000 účastníků a účastnic. Ve 37leté historii závodu se mělo jednat o ročník s nejteplejším počasím. Přesná příčina Campbellovy smrti není doposud známa, s největší pravděpodobností ale souvisí s nezvykle vysokými teplotami v den závodu.

Campbell běžel pro Brathay Trust, aby uctil památku svého otce Martina, který zemřel v létě roku 2016. Na běh na počest Matta Campbella se už přihlásilo přes 8 000 lidí. Název netradičního běhu je Finish for Matt (Dokonči za Matta). Lidé tak kromě jiného chtějí vzdát hold svému oblíbenému inspirátorovi a talentovanému kulinářskému mistrovi. „Byl pro nás jedinečnou inspirací. Všichni jsme se těšili na spolupráci s ním na některé z jeho kulinářských myšlenek, kterými byl inspirací i pro další generace," stojí mimo jiné v jednom z oficiálních prohlášení.

Reklama