Hlavní obsah

Na den otců každoročně vítězí. Letos to bylo již posedmé

Posedmé v řadě zvítězil miláček japonského i světového publika Juki Kawauči v domácím ultra Okinoshima 50K. Ačkoli sám ještě není otcem, už posedmé v řadě tak oslavil Den otců svým zdrcujícím vítězstvím. Dost možná tak japonský vytrvalec oslavuje svátek svého již zesnulého otce, který právě na Okinošimě žil.

Foto: Sport.cz

Kawauči je neskutečný dříč. Nasazení tohoto amatéra by mohlo sloužit příkladem i profesionálům.

Článek

Sedm vítězství v řadě po sedm let navlékal Juki Kawauči jako korálky na svůj náhrdelník vítězství. Okinoshima Ultra v sobě zahrnuje několik závodů včetně stokilometrové distance. Známý maratónec a letošní překvapivý vítěz maratónu v Bostonu ale na japonském ostrově volí poloviční vzdálenost 50 km.

Jeho letošní vítězný čas v kopcovitém terénu tvoří úctyhodných 2:52:55. Přitom jde podle Japan Running Newso Kawaučiho druhý nejpomalejší čas v historii. Borec, který v závodě drží i traťový rekord (2:44:07) si ale nejspíše může něco takového dovolit. Zvláště s tak intenzivním závodním nasazením, jaké už mnoho let prokazuje.

Okinošima je neveliký hornatý ostrov na severozápadě Japonska. Jeho tvar je výrazně kruhovitý a z jednoho konce na druhý měří jen necelých 20 kilometrů. Každoroční závody přilákají na jeho půdu na 1000 účastníků a účastnic.

Kawauči je znám svým velkým závodním nasazením. Už za dva týdny pravděpodobně odstartuje na dalším maratónu v Austrálii. A opět je třeba s ním počítat na špici závodního pole.

Reklama

Související témata: