Hlavní obsah

TEST: Běžecké reflexní triko Reebok Running Reflective Tee – kdo nemá R, ten je amatér!

René KujanSport.cz

Dobré běžecké triko se vždycky hodí. Možná si říkáte, že běžecké triko s krátkým rukávem je v lednu trochu anachronismus, ale případ zrovna tohoto trika to není. Můžete jej totiž nosit na tělo i převléknout přes nějakou další vrstvu a mít jej jako nejhornější součást svého běžeckého outfitu. Proč byste to dělali? Minimálně jeden důvod spolu najdeme.

Foto: reebok.com

Běžecké reflexní triko Reebok Running Reflective Tee

Článek

Lehoučké prodyšné tričko je ze stoprocentního polyesteru v úpravě speedwick. To v překladu znamená něco jako „rychlý knot" a dává nám nápovědu, že se výrobce vynasnažil, aby tkanina nasávala běžcův pot jako knot a odváděla jej pryč od těla. Bylo by nezodpovědné tvrdit, že se v takovém úboru nezpotíte, to určitě ne, ale pocení v něm bude jistě příjemnější.

To nejzajímavější na triku ale přichází až s pohledem na jeho přední stranu. Skoro by se dalo říct, že zapadá do pohádky o princezně, která ráčkovala, protože na hrudi se vám díky Reflective Tee bude skvít velké R. A všichni určitě známe tu pohádkovou moudrost, že „kdo nemá R, ten je amatéR!".

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké reflexní triko Reebok Running Reflective Tee - Kdo nemá R, ten je amatér.

R v podání běžeckého trika je totiž reflexní. Celou plochou hrudníku tak budete po osvícení zářit do světa a přispějete tak ke své lepší viditelnosti a pasivní bezpečnosti. A o bezpečnost běžců by nám mělo jít především... Proto je i trochu s podivem, že výrobce nevybavil vůbec žádnými reflexními prvky zadní díl trika.

PLUSY
lehké a prodyšné
velkoplošný reflexní prvek na hrudi
reflexní logo na levém rukávu
MINUSY
reflexe je pouze zpředu a z levého boku
VÁHA
137 gramů
CENA
1099 korun (katalogová cena)

Jinak už na triku nic moc dalšího zajímavého nenajdete. Klasický střih s kulatým výstřihem a všívanými rukávy je vyveden v šedém melíru. Na trhu jsou dále ještě barvy bílá a světle modrá. Zadní díl je mírně prodloužený pro lepší ochranu zad. Levý rukáv nese poznávací znamení běžecké kolekce výrobce: reflexní logo poskládané do trojúhelníku.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké reflexní triko Reebok Running Reflective Tee - detail reflexního loga na rukávu.

U reflexního nátisku nechybí drobným písmem ani oblíbená rada Reeboku všem běžcům: Run over/around/through it! Běž přes to, okolo toho, skrz to! Nezapomínejte na tyhle dobré rady, ať vám září nejen triko díky odrazkám, ale i oči díky odhalení svých vpravdě nekonečných možností.

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecké reflexní triko Reebok Running Reflective Tee - Běž přes to, okolo toho, skrz to!

Reklama