Hlavní obsah

TEST: Ponožky Icebreaker Mens Run+ Ultralight Cushion

René KujanSport.cz

Z vlny merino jsme testovali snad všechno. Od čepice přes triko s krátkým i dlouhým rukávem až po dlouhé spodky. Jediné, co nám ještě chybělo, byly ponožky. Vlněné ponožky nám pletly babičky na zimu a nikoho by asi nenapadlo brát si je na sebe třeba i v létě. Možná to bylo také tím, že je babičky neuměly uplést z vláken o tloušťce pouhých několika mikrometrů. Dnes už je možné skoro všechno, a tak můžete své ponožky z merina nasazovat kdykoli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Takovouto vlněnou ponožku by už vaše babička asi nezvládla.

Článek

Ultra Light mají padnoucí střih bez jakýchkoli švů, které by mohly tlačit. Ponožky jsou navíc dělené specificky pro pravou a levou nohu. Místa s větším namáháním jsou vyměkčena. Nošení je tak zcela komfortní. Při zvýšené aktivitě oceníte hlavně jejich dobrou prodyšnost, kterou ještě umocňuje jemně síťovaný panel na nártu.

PLUSY
zvýšená pachuodolnost
vysoký komfort nošení
dobrá prodyšnost

Při běžném nošení jsme zpočátku měli zvláštní pocit, jako by ponožky v botě více klouzaly. Vznikaly tedy určité obavy, jak se zachovají v běžecké botě při plném zatížení. Strach se však ukázal jako zbytečný. Na jiný pocit nošení jsme si rychle zvykli a při běhu se ponožky chovaly ideálně - rozběhnete se a nevíte o nich, můžete se zcela soustředit na výkon.

MÍNUSY
zpočátku zvláštní pocit
vyšší pořizovací cena

Obsah vlny je ve směsi ponožek 61 %, což se dá u této oděvní součástky snadno pochopit. U ponožky jsou zvýšené nároky na elasticitu a přilnavost, bez lycry a nylonu se zkrátka neobejdete. Na druhou stranu se poněkud snížila pachuodolnost a ponožky bylo nutno vyprat „už" po třech dnech trénování.

Orientační cena: 370 Kč

Reklama

Související témata: