Hlavní obsah

Rodiče na start! aneb Běžte dětem příkladem

Praha

Možná nemůžete bez běhu žít. Třeba ale jen rádi běháte nebo jste typ běžce na krátké trati specializace “dobíhač tramvají“. Na benefičním běhu Rodiče na start si z tratí od 50 metrů do pěti kilometrů vybere určitě každý, od robátek až po kmety.

Foto: aperio.cz

Děti potřebují vlastně jen dvě věci - lásku a pohyb.

Článek

Běhání je dnes v kurzu a nabídka nejrůznějších akcí je hodně široká. Málo kdy se však stane, aby se na běžecké akci bavili všichni členové rodiny stejně. Bohužel se světy naše a našich dětí často míjejí. A to je škoda. Možná právě na této akci vznikne úplně nový a jiný začátek.

„Je smutné, když rodiče své hlavní nasazení spatřují především v zaopatřování materiálních potřeb dětí a možná ještě v organizování jejich vzdělávání. Na prosté sdílení a společné prožívání už většinou nezbývá dostatek času," říká rodinná poradkyně Eva Labusová. „Charaktery dětí a pocit vzájemnosti s nimi rodiče utvářejí především na základě osobních příkladů a každodenním soužitím, které naplňuje. A tedy společně prožívaným časem."

A společné prožívání je také jádrem celé benefiční akce, která má ambice přitáhnout celé rodiny. Nejen vyplavené endorfiny podpoří pocit vzájemné sounáležitosti. Společně uběhnutý kilometr možná obohatí děti více než všechny rady do života za celý letošní rok. Beztak je od nás naše děti nechtějí slyšet.

Kromě běhu je na jednotlivých stanovištích připravena spousta zábavy a informací od organizací zaměřených na děti a rodičovskou veřejnost. Z Rodiče na start! si tak můžete odnést mnohem více než jen dobrý pocit ze sportovního výkonu.

Na akci se můžete těšit na:
měřené tratě 1 km a 5 km a výběr minitratí pro malé děti
rodinný trojboj
inspirativní stanoviště – sportovní aktivity, kreativní dílny, infostánky
tombolu pro všechny běžce, běžkyně a běžčata

Svou účastí na akci 26. dubna v pražské Stromovce podpoříte bezplatnou webovou poradnu pro rodiče sdružení Aperio.

Reklama