Hlavní obsah

Běh pro radost a štěstí - Joy Run již tuto neděli

Opava

Pokud se budete v neděli pohybovat kolem Opavy a máte slabost pro nejrůznější netradiční běhy, určitě se zastavte na Joy Run. Jde o běžecký závod velmi netradičního charakteru. Běží se s hendikepovanými dětmi a hlavním cílem akce je jejich integrace mezi vrstevníky a odbourávání zbytečných bariér a přehnaných obav z kontaktu s nimi.

Foto: Michal Berger, Jarhead studio

Joy Run - zbavme se bariér!

Článek

Akce probíhá v Městských sadech v Opavě, a to mezi 9. a 18. hodinou. Celkově se poběží čtyři závody na šestikilometrové trati. Vybíhá se v šestičlenných týmech. Na jednoho hendikepovaného na speciálním vozíku připadá pět běžců.

Organizátorům jde hlavně o to, aby měli handicapovaní možnost alespoň na jeden den zapomenout na svůj handicap a užili si po boku svých zdravých vrstevníku nezapomenutelný den plný nových zážitků a zkušeností. Právě kontakt s nehandicapovanými lidmi svého věku je to, co mnohým handicapovaným schází nejvíce.

Akce bude mít také bohatý doprovodný program, při němž si jak hendikepovaní, tak i široká veřejnost budou moci vyzkoušet spoustu nových aktivit. Svými tóny naplní okolí hudební uskupení jako Baby Secondhand, Špek Band, Urban Robot, Bad Boyz. Návštěvníci se mohou těšit i na taneční vystoupení. A potkat mohou i některé známé sportovce a osobnosti z blízka i daleka ‒ komika Václava Upíra Krejčího, českou Miss Earth 2015 Karolínu Mališovou, Jakuba Šiřinu, Hanu Sládečkovou, Petra Czudeka, Zdeněka Pospěcha, Jana Kunzeho a další.

Garantován je dobročinný charakter celého podniku. V případě, že bude získáno více finančních prostředků, než je plánovaný rozpočet, budou využity na pořádání dalších akcí obdobného charakteru.

Více informací na www.joyrun.cz.

Reklama

Související témata: