Hlavní obsah

TEST: Adidas miCoach: hodinky, které vše odhalí

Libor KalousSport.cz

Máte rádi čísla, vše pod kontrolou, baví vás statistiky a sportujete, běháte? Pokud jste si odpověděli - ano, máme pro vás věrného společníka. Moc neváží, ale pálí mu to. Jde o Adidas miCoach smart run, který vše za vás obstará a spočítá.

Foto: www.adidas.cz

Sporttester Adidas miCoach

Článek
Fotogalerie

Na první pohled možná velký „budík", který vám sedí na zápěstí. Ale jde o zvyk. Pokud chcete více údajů, těžko poskládáte - čas, tepovku, rychlost, uběhnutou vzdálenost na malý display. Přece jen při běhání není priorita luštit obrazovku, ale kouknout, zjistit a běžet dál.

Žádný hrudní pás. Sporttester připevníte na ruku a zá pár sekund vám senzor, který je na spodní části hodinek, oznámí současný stav. Pokud běháte na tepovku, máte vystaráno.

Rozdílné barvy. Ano, tato barevná duha má na display svůj význam. Každá barva je pro odlišný typ tréninkové zóny, takže poznáte jen pohledem, že se něco při vašem běhu změnilo.

Běžíte například na čas. Uběhnete hodinu a vidíte - vzdálenost, čas, průměrný tep, počet kroků na minutu, čas na kilometr, spálené kalorie a třeba také predikci. Ta vám propočítá a zobrazí, jaký čas byste při tomto běhu dosáhli na čas při maratónu, půlmaratónů, deseti a pěti kilometrech. Samozřejmě, že je zde počítáno s ekvivalentem únavy.

Plusy, mínusy
+ design
+ počet funkcí
+ velký display
- častější dobíjení baterie
- delší čekání GPS v městské zástavbě
- vyšší cena

Pokud má tento sporttester fungovat, musí mít zdroj. A tím je baterie. Po prvním nabití vcelku rychle došla do bodu, kdy oznamovala, že se blíží konec její funkčnosti. S přibývajícím časem a počtem nabití se ale „živý" stav prodlužoval. Samozřejmě také záleží na využívání. Pokud tento přístroj používáte jen jako hodinky, není problém. Pokud běháte hodně a dlouhé distance, bude nabíjet častěji, přece jen všechny údaje zaznamenat stojí nějakou energii.

Pokud jsou střeva našlapána technikou, tak pásek je z gumy, která ale drží. Navíc má dvojité zapínání, využíváte dvojitou kovovou packu.

Display, záležitost, které si každý všimne, má velikost 1,45 palce a má 184 x 184 pixelů. Ač jde o objemově hmotný stroj, váhově se drží na 80,5 gramech, což není pro nošení a běhání žádný problém.

Kdo pamatuje ještě více bodově ovládací digitálky, tak Adidas miCoach smart run má pouze jedno ovládací tlačítko na spodní části hodinek.

Grafy a čísla najdete na webu

Pokud používáte sluchátka, můžete přes sporttester poslouchat hudbu a také virtuálního kouče, který vás bude upozorňovat, zda plníte zadaný program. Jestli máte zrychlit, zpomalit, jestli přecházíte do jiné fáze tréninku.

Celou vaši sportovní historii naleznete v hodinkách, můžete listovat v čase, a vše si můžete také přehledně pročíst přes webové stránky miCoach, kde se pomocí dat a grafů dozvíte o svém snažení vše.

Pro toto vše potřebujete být stále na příjmu, tedy být dosažitelný pro družice, které snímají vaše hodinky přes GPS, když sportujete, což někdy v husté a vysoké zástavbě může být problém a budete muset pár minut počkat, než si vás družice najde.

Důležitou součástí je také pořizovací cena. Zde se pohybujeme na hranici deseti tisíc korun.

Reklama