Hlavní obsah

Běhejte v noci a máte ideální prášek na spaní

Praha

Sluníčko láká do přírody a běžci už dávno dali běžeckému pásu vale. A přestože se dny pomalu prodlužují, stejně se řada z nás dostane z práce domů až za šera. Běhání tak raději odložíme. Noční běh přitom nabízí neopakovatelné zážitky. Fakt, že na cestu příliš neuvidíte, může trénink příjemně zpestřit. Máme pro vás pět důvodů, proč běhat v noci.

Foto: Profimedia.cz

Běhání v noci má své kouzlo.

Článek

Kdy jindy?

Běhat v noci se dá a může to být fajn. Nezvoní pracovní mobil, neženete se domů, abyste všechno stihli, nemusíte omezovat odpolední aktivity, děti už dávno spí. Budete mít prostě chvíli sami pro sebe. Zkuste si pustit trochu adrenalinu do žil a vyběhněte do potemnělé přírody. Vaše tělo vám za to poděkuje.

Na nespavost vám nezbydou síly

Večerní či noční běh je zaručeně nejlepším práškem na spaní. I kratší výklus kolem bloku vám unaví tělo i mysl natolik, aby vás pak ani nenapadlo koukat do dvou do rána do stropu a přemýšlet o tom, na kolik mailů musíte ještě odpovědět.

Na pásu je nuda

Klimatizované posilovny s konstantní teplotou a rovným hladkým pásem jsou fajn. Ale koukat hodinu do zdi a poslouchat funění okolních snaživců, to už tolik fajn není. Ne, nebojte se, večer nemusíte při běhu jen koukat do tmy – můžete si přece trochu posvítit. I známá trasa okolo vašeho domu se stává vzrušující stezkou odvahy, kterou vnímáte zcela jinak, intenzivněji a dobrodružněji, než ve dne. Stačí k tomu obyčejná čelovka.

Ticho léčí

Běhání má být především relax. Večer či v noci nepotkáte žádná auta ani štěkající psy, kteří vám omotají vodítko kolem nohou. Noc má tu výhodu, že jste venku sami. V klidu můžete poslouchat jen vlastní dech a kroky po náročném hlučném dni. Věřte, že to je ten pravý balzám na duši.

Tma je krásná. Nejen na jaře!

Zjistíte, že běžet tmou má své kouzlo. A jaro není podmínkou. Každé roční období má svůj půvab i ve chvílích, kdy na něj není vidět, nebo když do něj vstoupíte v záři čelovky.

Reklama