Hlavní obsah

TEST: Icebreaker Spark Tank, tílko s chladícím efektem

Markéta LyachováSport.cz

Letošní spalující léto láme teplotní rekordy, o tropické dny není nouze. Většina smrtelníků hledá úlevu, kde se dá, nejraději u vody. Jenže co když se přece jen nechcete vzdát svých naplánovaných běžeckých aktivit? V neúprosném horku si můžete pomoct i správným oblečením. Přesně k tomuto účelu se skvěle hodí dámské tílko firmy Icebreaker - Spark Tank s chladícím efektem.

Foto: icebreaker.com

Icebreaker Spark Tank - tílko s chladivým efektem.

Článek
Fotogalerie

Tento dámský top oceníte právě během těch dní, kdy rtuť na teploměru stoupá a spolu s ní vlhkost vzduchu. Tílko Spark Tank je totiž téměř jedinou snesitelnou volbou pro běžecké tréninky v těchto podmínkách.

Jak funguje?

Unikátní materiál Cool-Lite™, vyrobený ze směsi Icebreaker merina a materiálu na rostlinné bázi TENCEL® je maximálně prodyšný a chladivý a zároveň si zachovává tradiční výhody jako jemnost na dotek, schopnost odvádět vlhkost od těla a odolnost vůči pachům.

Strečový materiál, ve kterém jsou strategicky umístěny panely z úpletu s očky a speciální "bezešvé" švy, navíc splňuje požadavky těch nejnáročnějších a dopřává tělu opravdový komfort. Triko na sobě prakticky necítíte a příjemné jsou i pastelové barvy, které osloví snad každou ženu.

Funkční trika Icebreaker jsou vyrobena ze speciálních přírodních nebo syntetických materiálů, které dokážou účinně odvádět tělesný pot do okolního prostředí. Tato schopnost je dána vlastní konstrukcí vláken a rovněž strukturou pleteniny. Icebreaker merino je přírodní vlákno pocházející ze srsti ovcí, které žijí vysoko v novozélandských Jižních Alpách - teploty zde v parném létu dosahují až 35°C a v zimě padají až na -20°C. Pokud by vlákno nefungovalo, zvířata by v tak extrémních podmínkách nepřežila.

Horské merino v sobě spojuje ty nejlepší vlastnosti tradiční vlny a syntetických materiálů. Jeho jemná, měkká vlákna jsou prodyšná, odolávají zápachu, snadno se udržují a neškrábou. Zdá se, že příroda měla své řešení odjakživa.

Jednu nevýhodu však toto super triko přece jen má - a tou je jeho cena. V internetových srovnávačích se nejlevnější kousek pohybuje něco kolem patnácti set korun. Podívat se však můžete i do internetového outletu, kde můžete natrefit na příjemnou slevu nebo si vybrat ze vzorkového oblečení, které je levnější. Větší investice se ale tentokrát opravdu vyplatí.

PLUSY
komfortní
prodyšné, chladivé
odolává zápachu
MÍNUSY
vyšší cena
CENA
kolem 1500 korun

Vytvořeno ve spolupráci s Icebreaker.com.

Reklama

Související témata: