Hlavní obsah

TEST: Under Armour mikina CC Storm Rival Hoodie láká na revoluci

Libor KalousSport.cz

Trikům a kraťasům pomalu končí sezóna, běžci budou muset navléci teplejší oblečení, pokud chtějí vyrazit ven i při nižších teplotách. Proto jsme se rozhodli otestovat zboží od Under Armour, které nám poskytla firma ua-store.cz. Bavlněná pánská mikina CC Storm Rival Hoodie láká sportovce na revoluční pojetí. Tou je technologie Charged Cotton. Má přinášet komfort a hebkost bavlny, která rychle schne a je dokonale funkční.

Foto: Libor Kalous, Sport.cz

Bavlněná pánská mikina CC Storm Rival Hoodie po 15 minutách na dešti.

Článek
Fotogalerie

Nevybavuji si výrobek, který by při svém prodeji tvrdil, že je špatný, nefunkční, nevyhovující. Tento případ s kapucí není výjimkou. Není nic jednoduššího než oblečení navléci a vyzkoušet na vlastní kůži.

Under Armour vyjel tento podzim se Storm řadou, která má povrchovou úpravou Durable Water Repllent (DWR), která odpuzuje vodu a přitom nemá mít vliv na funkčnost materiálu, který je použit. Základem pro výrobu byl v tomto případě použit teplý materiál z fleecu se směsí bavlny. Tato kombinace slibuje pevnou vnější vrstvu a počesanou vnitřní plochu, která lépe drží teplo, což se při současném počasí hodí.

Při letních testech jsme se u několika výrobků různých firem setkali s formulkou, která měla přibližně tento text - „lepší odvod potu, pohodlí". Léto už je minulostí, ale bavlněná mikina CC Storm Rival Hoodie nabízí podobný scénář. V tomto případě jde o Signature Moisture Transport System pro odvod potu, který udrží sportovce v suchu a v pohodlí.

Síťovina na hlavu

Z těchto tří nabízených předností lze souhlasit se dvěma. Co se týče odvodu potu, tak pokud běžec poběží hodinu, nebude se flákat, pot musí někam absorbovat, nezmizí do vzduchoprázdna. Jde spíše o stav, pocit, který nabízí použitý materiál. Pokud výrobce měl tento záměr, nešlápl vedle.

Součástí mikiny je také jedna kapsa, která je průchozí z obou stran. Při běhu se tělo pohybuje a možné drobné věci uložené vně, mohou na sebe narážet. V případě telefonu a klíčů může dojít k poškrábání displeje například. Možná by nebylo od věci mít kapsu rozdělenou na dvě menší, které by byly navíc doplněny o zip, případně suchý zip, aby se předešlo možné ztrátě uschovaných drobností.

Když se řekne mikina, každý si vybaví kapuci, která je nedílnou součástí. V tomto případě jde podle výrobce o třídílnou kapuci, která má vnitřní vrstvu síťovanou, což napomáhá lepší termoregulaci.

V mikině jsme běhali, jak jinak. S nadcházejícím počasím jde o variantu, která má smysl, kdo by chtěl prochladnout. Stačí triko, mikinu a můžete vyrazit. Jenže v tomto testu nám šlo především o zjištění, jak se bude chovat povrchová úprava Durable Water Repllent, která má podle ua-store.cz odpuzovat vodu a přitom nemít vliv na funkčnost materiálu.

Proto jsme provedli také jeden základní pokus, při kterém jsme pořídili fotografie. Mikinu jsme nechali patnáct minut na přímém dešti. Poté si ji oblékli, nafotili, otočili, nafotili, vrátili do původního stavu a následně nechali schnout v místnosti.

Plusy
• Pohodlí
• Udrží teplo
• Kvalitní zpracování
• Jednoduchý design pro sport
• Síťovaný materiál kapuci
Minusy
• Jedna velká kapsa bez zipů
Cena
• 1390 Kč

Výsledek? Po patnácti minutách na přímém dešti byla na povrchu viditelně mokrá, což dokazují kapky, které se na mikině udržely. Po přenesení do místnosti jsme látku otočili naruby, zde nebyla znát žádná vlhkost, což ale na fotkách nikdo nepozná. Mikinu jsme tedy oblékli - vršek mokrý, vnitřek suchý. Dále jsme ji nechali čtyřicet minut odloženou na židli, aby mohla schnout.

Po patnácti minutách nebylo téměř po kapkách památky. Po čtyřiceti minutách byla suchá. Při tomto pokusu mikina prošla bez problémů. Otázkou je, zda by zkouška dopadla obdobně, pokud by se někdo v dešti rozhodl běžet třeba půlmaratón. Jelikož jde o málo pravděpodobnou variantu, toto jsme nezkoušeli. Přece jen, na více hodinové běhání se hodí spíše lehké bundy, které jsou navíc z jiného a příhodnějšího materiálu. Například Launch Run Jacket, který má firma ve své kolekci.

Bavlněná mikina CC Storm Rival Hoodie stojí 1390 korun, je nabízena ve čtyřech barevných provedeních - černá, modrá, zelená a modro - žlutá. Co se týče velikostí, výrobce přišel na český trh s pěti možnostmi. Pánové si mohou vybrat od SM až po XXL.

Reklama

Související témata: