Hlavní obsah

TEST: Ledvinka Adidas Run ‒ pohodlný pomocník na kratší výběhy

Praha

Mnohokrát se běžci ocitají v podobné situaci. Vybíhají ze svých domovů či své práce na kratší trénink ‒ a vlastně s sebou nic nepotřebují. Tedy kromě klíčů, mobilu a třeba pár drobných. Většina běžeckých triček a elasťáků ale zrovna neoplývá přehršlí prostorných kapes. Jak s tím naložit? Nést si svých pár drobností v ruce je samozřejmě také možné, pohodlné to ale asi moc nebude. Řešením je třeba vhodná ledvinka. My jsme otestovali jednu opravdu běžeckou.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Běžecká ledvinka Adidas Run.

Článek
Fotogalerie

Ledvinku Run tvoří poměrně malý oválný úložný prostor na dostatečně širokém opasku. Na první pohled odolná věc s výdrží. Oválný tvar ledvinky má své opodstatnění. Výborně sedí na bedrech, navíc úzký profil celého zavazadla dále přispívá ke komfortu nošení ‒ váhu máte co nejblíže u těla a při běhu nedochází k žádnému poskakování, posunům. Úložný prostor je rozdělen na dvě přihrádky uzavíratelné zipem.

Nižší přihrádka vystupuje trochu do prostoru a je určena pro objemnější věci, jako může být třeba tlustší telefon, baterka nebo větší svazek klíčů. Vyšší přihrádka je zcela plochá, určená je především na hotovost, doklady nebo chytré telefony klidně i větších rozměrů. Pro větší přehlednost je rozdělena vloženou síťovanou přihrádkou.

PLUSY
odolná konstrukce
pohodlné oválné provedení
více přepážek
nízký profil (= dobrá stabilita)
promyšlená spona
MÍNUSY
reflexních prvků by mohlo být více
CENA
doporučená: 629 korun

Ledvinku od těla běžce odděluje meshová, dobře odvětrávaná podšívka. Celou lícovou stranu pak tvoří silná odolná látka s rip-stopovou úpravou, samozřejmě voděodolná. Pro vodu nepropustná je i celá vnitřní zadní stěna ledvinky. K vašim dokladům nebo telefonu by se tak neměl dostat ani pot, ani voda (pokud tedy nepoběžíte celý den v prudkém lijavci, pak by samozřejmě mohlo dojít k nějakým průsakům v oblasti švů). Jezdce zipů nesou šňůrky s reflexní úpravou.

Pásek ledvinky je téměř čtyři centimetry široký, pevný pruh polyesteru. Jeho plocha je dostatečně velká na to, aby tíhu zátěže rozložila do téměř nepostřehnutelných dimenzí. Ať už se vám do ledvinky podaří nasoukat cokoli, její upnutí bude pohodlné a stabilní. Zárukou spokojenosti je i masivní plastová spona opasku, kterou lze snadno obsluhovat třeba i v palcových rukavicích nebo po případném pádu do sněhu či do bláta. Její tvar do velkého písmene X zaručuje snadné „automatické" odstranění i velkých nečistot z mechanismu.

Reklama