Hlavní obsah

Pojďte běhat doruda! Prague Red Dress Run

Praha

Obavy nejsou na místě, a to ani v případě, že máte implantovaný defibrilátor. Důvody jsou hned dva. Zaprvé nejde o závod. Zadruhé nebudeme dřít tak, až nám oči polezou z důlků, pot bude vyrážet i na místech, kde potní žlázy vůbec nejsou, a tváře se nám námahou zbarví dočervena. Rudí totiž budeme už na startu. Na startu recesistické akce Red Dress Run s charitativním nábojem.

Foto: Prague Hash House Harriers

Žádná barva nesluší běžcům a běžkyním lépe než rudá, co říkáte?

Článek

Stejně jako ten obtloustlý pán v rudém hávu s bílým lemováním, co prý nosí na Vánoce dárky, i Red Dress Run k nám přichází z Ameriky. Ani tam ale původně nic takového neměli v úmyslu. Prostě jen pořádali charitativní běh a jedna slečna na něj přišla oděna do šarlatové. Špatně si totiž ve spěchu přečetla pozvánku a domnívala se, že míří na večírek. Na startu ovšem sklidila velké ovace a už další ročník nastoupili v rudých šatech všichni. Ženy i muži.

Prague Red Dress Run
čtvrtek 5. května 2016
registrace a převlékání: 18:00 v budově Život90, Dům Portus, Karoliny Světlé 18, Praha 1
start: 19:00, běh bude krátký, končí kolem 20:00
startovné: 200 korun českých, celá částka je věnována na charitu
beneficient: Život90
Život90 dlouhodobě pomáhá starým lidem udržet si svou nezávislost
facebooková událost

A jelikož je Praha město světové, jehož sláva hvězd se dotýká, máme to tu taky. Ve čtvrtek 5. května na sebe nahoďte to nejkrásnější a nejčervenější, co ve svém (případně manželčiném) šatníku naleznete a dorazte na adresu Karolíny Světlé 18. Tam sídlí nadace Život90 v jehož prospěch bude odevzdána i celková vysbíraná částka. Startovné je 200 korun.

Organizátoři slibují, že běh bude veselý a užitečný zároveň. Nejde o závod, takže se nepoběží nijak zvlášť rychle ani nijak zvlášť dlouho. Depozit věcí bude v místě startu. Po dokončení běhu lze očekávat další veselení se. Organizátorem je totiž pražský klub Prague Hash House Harriers a sami členové říkají, že jejich zábavu, totiž onen „hash" vymysleli britští vojáci bojující v Malajsii a jejich prvotním záměrem bylo spojit kondiční běh s pitím piva. Vypadá to konečně na nějaký ten opravdu pořádný výběh, co říkáte?

Reklama

Související témata: