Hlavní obsah

Makejte na sobě všude! Město jako jeden velký sportovní areál

Možná to někteří z nás už tuší, ale některé věci prostě stojí za to si připomínat. Je to vlastně taková variace na staré známé česko-čínské pořekadlo Kdo chce psa jíst, hůlky si vždycky najde. Platí to o všem, běh a trénink z toho nevyjímaje. Kdo opravdu chce běhat, trénovat, nehledá výmluvy, hledá způsoby. Sám nedostižný Emil Zátopek dokázal provádět náročný běžecký trénink třeba ve velmi omezeném prostoru vany. Nebo na jídelním stole. Zkrátka když se chce, všechno jde. Jeden velký výrobce běžeckého vybavení se rozhodl, že nám to připomene originálním projektem.

Foto: Reebok.com

Ostré sprinty propojené s výklusy a cviky na pomůckách, jaké nabízí každé město.

Článek
Fotogalerie

The Gym Is Everywhere, Posilovna je všude, je název projektu připomínajícího nám, že i samotné město ve vší své industriálnosti, urbanistické koncentraci a sociální anonymitě může být naší posilovnou. Kousek travnaté plochy, vyčnívající víko kanálu, schodiště, silnější větev stromu, lavička... to všechno jsou důmyslné posilovací stroje. Stačí je jen využít.

Až do 15. září probíhají pod taktovkou Reeboku také speciálně na město zaměřené tréninky. Třeba na pražských Arkádách si můžete zdarma střihnout dvouhodinový trénink, navíc s nějakou tou pneumatikou nebo sandbagem. V rámci tréninku můžete také absolvovat i několik krátkých výzev v různých disciplínách a vysoutěžit si několikatisícové poukázky na sportovní vybavení.

Označená místa v pražských parcích ale budou samozřejmě k dispozici i po tomto datu. I v tom je krása městské posilovny. Vždy k dispozici, přístupná 24 hodin denně, a to bezplatně. Jedinou investicí, kterou budete potřebovat, je vlastní odhodlání, vůle. V Riegrových sadech, nedaleko od naší redakce, jsme potkávali nějaké podivné stíny na chodnících. Teď už tam trénujeme také.

Na každém cvičebním místě, takzvaném spotu najdete piktogram znázorňující využití konkrétní pomůcky, městského artefaktu a velice jasný pokyn, kolik opakování se od vás očekává, jste-li žena či jste-li muž. Čeká tak na vás běh mezi jednotlivými stanovišti, místy ostré sprinty, shyby, výskoky, sklapovačky či poskoky. Možná se vám na první pohled budou jednotlivé cviky zdát snadné, ale zkusíte jeden okruh a svůj dojem minimálně mírně poupravíte. A když někdo bude skutečně ve formě, dá si prostě vyznačených okruhů více.

Teď už opravdu budete výmluvy hledat jen velmi těžko. Cvičit se dá všude, The Gym je totiž Everywhere!

Reklama

Související témata: