Hlavní obsah

Apple představil nové hodinky s GPS pro sportovce. Převálcují konkurenci?

Fanoušci běhu a techniky ve Spojených státech jsou uvedením nových hodinek nadšeni. Konečně se jim do rukou, pardon na zápěstí, dostanou hodinky odolné potu a vodě, s mnohem větším a jasnějším displejem, vymazleným operačním systémem a hlavně – s navigací. Ostatním výrobcům GPS tak firma s nakousnutým jablkem ve znaku přidělala nejednu vrásku na čele. Na trh totiž vstupuje ruku v ruce se světovou sportovní jedničkou – rovněž americkou Nike.

Foto: nike.com

Zcela nové hodinky z produkce nakousnutého jablka.

Článek
Fotogalerie

Přední počítačový výrobce to zřejmě se světem atletiky myslí vážně. Nové, odlehčené hodinky totiž přicházejí s předinstalovanou vylepšenou aplikací Nike+ a celkově jsou svým zaměřením určené pro lidi s aktivním životním stylem. Rozhýbá jablko Ameriku? Zřejmě ano, ovládání už snad ani nemůže být jednodušší a intuitivnější. Několik málo ťuknutí na dotykový displej a trénink začíná. Apple Watch umějí navigovat i v offline režimu, není tedy nutné ztrácet se někde v hlubokém lese nebo mezi vysokými stromy či věžáky. V klidu s nimi můžete absolvovat i triatlon, vydrží ve vodě do 50 metrů.

Zabudovaná GPS ulehčila život všem uživatelům předchozí verze hodinek. Nyní už pro navigování není potřeba mít spárovaný mobilní telefon u sebe, hodinky jsou schopny zcela samostatného aktivního života. Už nyní se rojí vývojáři lačnící naprogramovat pro hodinky nové a ještě lepší aplikace. Už nyní je prý jasné, že jednou z prvních bude Pokémon Go.

Jedním kliknutím je možné dostat se do aplikace Nike+ Run Club, kde jsou k dispozici tréninkové rady, plány, historie výkonů nebo třeba i povzbudivé vzkazy od dalších běžců. Aplikace vás také upozorní, když jsou venku ideální podmínky k běhu. Samozřejmostí i u hodinek zůstává osobní asistence Siri.

Reklama