Hlavní obsah

A pak, že se pitím piva ve sportu neuživíte!

Kanaďan Lewis Kent je určitě jedním z nejšťastnějších chlapíků celosvětového sportu. Pití piva a běhání mu vyneslo nejen několik mistrovských titulů, ale nyní také podpis sponzorské smlouvy s významnou americkou sportovní firmou. Dřívější držitel světového rekordu v pivní míli má tak do konce roku 2018 vystaráno. S celosvětově největším počtem vypitých piv na hlavu ale mírně překvapí, že na Kentově místě není někdo z národa běžeckého reka Emila Zátopka.

Foto: facebook L. Kent

Běžec Lewis Kent si na život nemůže stěžovat.

Článek

Není to zdaleka poprvé, kdy se Lewisovi Kentovi podařilo vypálit všem rybník. Do historie se kromě titulu Beer Mile World Champion zapsal v roce 2015 také tím, že se stal vůbec prvním člověkem v historii, který kdy byl ve spojitosti s pivní mílí vůbec sponzorován.

Další raritou je také to, že smlouva s Brooksem byla letos za lepších podmínek obnovena, nicméně původního podporovatele Brooks Canada nahradila Brooks U.S. Nyní tak kanadského vytrvalce a milovníka piva nepodporuje jeho národní pobočka, ale přímo centrála amerického výrobce s více než stoletou historií.

Původně dostal Kent smlouvu na běžecké vybavení ‒ boty a oblečení. A mnout ruce si mohl také nad nemalou finanční podporou. Celková částka byla a zůstává zahalena závojem obchodního tajemství. Zástupci výrobce podotkli jen, že: „je to více, než bychom platili nějakému amatérskému běžci, ale méně, než bychom zaplatili nějakému olympionikovi".

Už předloni se sponzorovi spolupráce vyplatila. Právě on byl u toho, když Lewis Kent v prosinci 2015 vybojoval světový rekord s časem 4:47,17 minut na trati jedné míle prokládané čtyřmi třetinkami minimálně 5% piva. Kent také vystupuje jako ambasador značky National Beer Mile a do roku 2017 vkládá společně se svými podporovateli velké naděje.

Pokud byste snad chtěli začít trénovat a zachránit tak naši národní čest, vězte, že vítěz pije při závodech Amsterdam Blonde vařené v Torontu.

Vyhovovalo by vám živit se pitím piva a běháním?
No tak určitě! Už se tím zabývám, zatím pouze na amatérské úrovni.
65,5 %
Mno, asi by mi to nevadilo.
24,2 %
Ne, to běhání by ještě šlo, ale pivo nesnáším!
10,3 %
Celkem hlasovalo 339 čtenářů.

Reklama

Související témata: