Hlavní obsah

TEST: Triko pro běžce-bojovníky ‒ Reebok Spartan Pro Long Sleeve Compression Shirt

Jablonec nad Nisou

Začátkem listopadu jsem dostal příležitost otestovat během měsíce triko firmy Reebok z kolekce Spartan. Není to zrovna období, kdy se dá venku běžně běhat jen ve slabém tričku a už vůbec ne u nás na severu. Také jsem neměl možnost ho vyzkoušet na klasických překážkách závodu Spartan Race, běžce ale i tak může potěšit.

Foto: Reebok.com

Triko Reebok Spartan Pro Long Sleeve Compression Shirt pro bahenní bojovníky.

Článek
Fotogalerie

První dojem byl velmi dobrý, triko ve velikosti „M" na moji postavu o výšce 170 entimetrů a váhy 67 kilogramů skvěle padne. Je mírně kompresní, to někomu nemusí vyhovovat, ale zase nikde nedře. Byl jsem zvědavý, jestli se to potvrdí i při běhu a cvičení. Výrobce uvádí složení 86 % polyester a 14 % elastan s funkcí Compression fit, která má podporovat svaly a zmírňovat ztuhlost. Co se týče designu, tak podle mě je velmi povedený a jeho líbivost potvrdilo i nezávislé něžné pohlaví.

V triku jsem za necelý měsíc naběhal zhruba 200 kilometrů a musím říct, že se první dojem potvrdil. Triko dobře sedí, opravdu nikde nedře a podle mého pocitu je příjemné na těle. Tím ,jak tělo obepíná, může při závodě typu Spartan Race eliminovat zachycení nebo zadrhnutí u některého typu překážek. Musím také říci, že velmi slušně odvádí pot a rychle schne. To podle výrobce způsobuje technologie Speedwick tech.

PLUSY
skvěle sedí
mírně kompresní
rychle schne
zpevněná předloktí
MÍNUSY
neshledány
CENA
1899 korun

Když jsem při testování neměl k dispozici překážky, které jsou součástí závodů Spartan Race, a netestoval triko pouze při běhu, tak jsem ho několikrát použil i při svém pravidelném cvičení. Jednalo se o desítky shybů na hrazdě, stovky kliků a sed-lehů a samozřejmě angličáky, které se při bahenních závodech používají jako trest za nezdolání překážky. I u těchto aktivit se triko osvědčilo.

A co cena? Výrobce na svém e-shopu uvádí 1 899 korun, pro někoho to může být hodně, pro druhého přijatelná. Pokud ale chcete být při závodech typu Spartan Race styloví a rozhodnete se tuto částku investovat, tak podle mého názoru dostanete za tuto cenu velmi dobrý produkt.

Reklama

Související témata: