Hlavní obsah

„Zápasník sumo“ shodil kvůli dceři 50 kilo. Vlastní máma ho nepoznala

Jusuke Kirimoto vyrůstal ve Spojených státech, ale narodil se v Japonsku. Pokaždé, když se vracel za rodinou do Země vycházejícího slunce, utahovali si z jeho americké obezity. Říkali mu „zápasník sumo“. Jusukeho život byl ponořen v depresích, které se snažil zahánět jídlem. Zašlo to tak daleko, že zatahoval rolety, vypínal své telefony a celý den se cpal ne zrovna zdravým jídlem. Zachránila ho až dcera.

Foto: facebook J. Kirimoto

Jusuke Kirimoto bude se svou dcerou ještě dlouho.

Článek
Fotogalerie

„Jednou mi v práci upadla na zem propiska. Chtěl jsem se pro ni sehnout, ale málem jsem u toho upadl na zem a najednou se mi dýchalo velice těžce. To mě vyděsilo. V tu dobu jsem už měl svou malou dceru a napadlo mě, že vůbec nevím, jak dlouho můžu s ní tady na tom světě ještě vydržet, když mě dokáže složit sbírání propisky ze země," svěřil se později Kirimoto na sociálních sítích.

V prvním kroku změnil své stravovací návyky. Pokaždé, když měl hlad, snědl jablko. Nejméně dvakrát denně jedl ovoce a brzy shodil 25 kilo. Jeho jídelníček nyní tvoří řecký jogurt, salát s brokolicí, hrášek a množství další vařené nebo dušené zeleniny.

Dříve tvořil maximum jeho denního pohybu přesun z domu do auta. Pak ale jeho život změnilo běhání, ke kterému jej přivedl kolega z práce. Běhali spolu po turistických stezkách a to mu otevřelo úplně jiný svět. Jusuke nyní běhá tři až šest mil čtyřikrát týdně, posiluje čtyřikrát týdně a třikrát týdně si zaplave tři čtvrtě kilometru v bazénu. A o víkendech běhá se svou dcerou. V období mezi březnem a zářím spolu absolvují devět závodů.

Kirimoto říká, že se mu námaha mnohonásobně vrátila. Deprese se ztratily, má více energie a z práce domů už nechodí vyčerpaný. Když se zase ukázal u rodiny v Japonsku, všichni byli ohromení. Jeho matka ho ve dveřích domu nepoznala. „Kdo jste?" byla její první slova, když stanula tváří v tvář svému „novému" synovi. Nikdo nemohl uvěřit, že to je skutečně on a Jusuke říká, že už jen pro tento pocit to stálo za to.

Byli by vaše děti pro vás motivací, kdyby šlo skutečně do tuhého?
Rozhodně, pro děti všechno!
76,5 %
Nejsem si úplně jistý/á.
2,8 %
Ne, pokud člověk nenalezne motivaci sám u sebe, je vše ztraceno.
20,7 %
Celkem hlasovalo 1920 čtenářů.

Reklama

Související témata: