Hlavní obsah

Závodit v pomalosti? V Americe je možné všechno

Podle organizátorů šlo o nejpomalejší maratón všech dob. Těžko ale říci, zda se jim dá věřit. Ten jejich „maratón“ totiž měřil pouhých 300 metrů. Šlo ovšem o to zaběhnout jej co nejpomaleji, běžet jako zpomalený film v režimu „slow motion“. Legrační podívaná se ale nekonala jen tak, sloužila jako reklama na něco přesahujícího rámec všedních dnů.

Nejpomalejší maratón světa

 
Článek

Celá akce byla zamýšlena jako reklama na nový film vstupující do kin – Baywatch, Pobřežní hlídka. Ten bude mít u nás premiéru na začátku května a vznikl na základě velmi oblíbeného původního stejnojmenného seriálu.

„Nejpomalejší maratón světa" totiž odkazuje na intro původního seriálu, v němž se také odvíjely zpomalené záběry běžících hrdinných záchranářů či jejich člunů a vrtulníku. Běhu se zúčastnili i mnozí protagonisté z původní série, o Davidu Hasselhoffovi nebo Pamele Anderson si ale běžci mohli nechat jen zdát. Na druhou stranu z původní sestavy nechyběla Donna D'Errico nebo Nancy Valen. A „sportovně aktivní" byl na akci také Zac Efron.

Ze záběrů je patrné, že si všichni celou akci velmi užívali. Některé účastnice například neváhaly vyztužit své účesy do takové formy, aby navodili dojem, že běží skutečně velmi rychle, jen ve zpomaleném záběru. Někteří se hned po startu snažili napodobit slavný pád Kenenisy Bekeleho z letošního maratónu v Dubaji. Celou atmosféru akce tak kazili jen diváci pohybující se ve „standardním rytmu".

Reklama