Hlavní obsah

TEST: Legíny Reebok Hexawarm Reflective Tights ‒ parťák do zimy a tmy

Praha

Tak už k nám pomalu přichází chlad a zima a ranní či noční tréninky už zdaleka nejsou tak teplé, co bývaly. Nastal čas vyměnit trenky za něco delšího, možná právě za nějaké pořádné elasťáky. Reebok doslova přibíhá s jedněmi zateplenými ze své zimní kolekce a my měli možnost je pro vás vyzkoušet. Jak si vedly?

Foto: Reebok.com

Legíny Reebok Hexawarm Reflective Tights - pro běh v podzimním a zimním počasí.

Článek
Fotogalerie

Výrobce tentokrát pomyslel na zimní běžce a jejich radovánky za nízkých teplot. Je to vždy trochu balancování na ostří nože ‒ vyrobit něco, co bude teplé, ale zároveň ne moc teplé, aby se v tom dalo i pořádně trénovat a běžec se nepřehříval. Tady na to nešli od lesa, ale od velejemného mikroflísu, kterým jsou elasťáky ze své vnitřní strany doslova vystlané.

Černá barva je praktická klasika všech běžeckých legín, i tady si ale výrobce našel prostor pro ozvláštnění a s vrchní stranou textilie si pořádně vyhrál. Pokračuje tak vlastně jen ve své již před časem přiznané vášni pro pravidelné šestiúhelníky, hexagony. Tentokráte jimi v lesklé, ale zároveň nepříliš křiklavé úpravě vyzdobil celý povrch kalhot. Samozřejmě jde jen o estetický, nikoli funkční prvek, i tak vám ale „plástve" mohou připomínat, že i vy na svých trénincích máte být pilní jako včelky.

Alfou a omegou kalhot je určitě způsob, jakým vám sednou. U elasťáků se toho nedá příliš zkazit, říkáte si asi. To ovšem neplatí pro oblast pasu a rozkroku. Obecně lze na propracovaný „posed" usuzovat z počtu jednotlivých panelů látky, z nichž jsou kalhoty spíchnuty (tady je to z deseti ‒ to je dobré znamení). Pro pány je pak také určitě důležité, jak jim sedí v rozkroku (tyhle velmi dobře). Za dobré znamení u zimních kalhot lze považovat i jejich zvednutý pas a široký lem, což Hexawarm také splňují. Rozkrok mají rozšířený vsazeným (jednolitým) pruhem látky, jenž probíhá od jednoho vnitřního kotníku přes vnitřní stehno až do stejných míst na druhé noze. Zpředu je všit další samostatný panel pro zvýšení pohodlí v oblasti mužských partií. Pas obepíná 4,5 cm široký pruh silně elastické tkaniny.

PLUSY
výborně padnoucí
skvělý tepelný komfort za nízkých teplot
zvýšený pas
meshové panely v podkolení
velké reflexní prvky
MÍNUSY
absence kapsy
nohavice bez zipů na spodním okraji
HMOTNOST
194 gramů
CENA
1599 korun

Látka s mikroflísem tvoří v zásadě celé kalhoty, jedinou výjimkou jsou podkolení jamky, kde jsou vsazeny tenčí síťované panely pro snadnější odvětrávání míst s větší koncentrací potu. Samotná látka je na omak velmi příjemná, hlavně tedy její vnitřní část. Mikroflís dokáže knotovým efektem odtransportovat vlhkost od těla a zároveň mezi tělem a látkou vytváří další tenkou vrstvičku, v níž se může zadržovat vzduch, čímž dále přispívá k uchovávání sucha a tepla.

Za snížené viditelnosti určitě potěší i reflexní grafika složená z malých kulatých bodů a pokrývající celé pravé koleno a holeň. Zezadu pravé nohy pak najdete ještě standardní reflexní logo výrobce. Umístění na pravé straně má pro běžce svou logiku ‒ s největší pravděpodobností se budete po silnicích pohybovat po jejich levé straně, a je tedy lépe, když maximálně září právě vaše pravá strana zasahující více do vozovky.

Co by naopak mohlo příznivce zimního běhu poněkud rozesmutnit, je fakt, že kalhoty nejsou vybaveny vůbec žádnou kapsou. Pro své klíče nebo telefon tak budete muset najít úkryt někde jinde. K naprosté desetihvězdičkové spokojenosti s elasťáky by určitě také přispěly rozepínací konce nohavic. Ty mohou hodně přispět ke komfortu oblékání a svlékání kalhot zvláště v případě, že jste nositeli mohutnějších lýtek.

Reklama