Hlavní obsah

TEST: Běžecká mikina Reebok Spartan Race Hexawarm Pullover

Praha

Výrobce sportovního vybavení a zároveň generální partner asi nejznámější série překážkových běhů nenechá své „Spartany“ ve štychu ani letošní zimu. Připravil pro ně mikinu přesně takovou, aby je zahřála, ale zároveň umožňovala aktivně trénovat venku i při nízkých teplotách a neomezovala v pohybu. Až se první jarní Spartan Race zeptá, co jste dělali v zimě, jak mu odpovíte?

Foto: archiv autora, Sport.cz

Běžecká mikina Reebok Spartan Race Hexawarm Pullover.

Článek
Fotogalerie

Mikina SR Hexawarm sálá na své uživatele teplem už jen ze svého jména. Warm, anglicky „teplý", je jasné poselství názvu. To „hexa" už nám možná trochu zamotá hlavu, ale jen trochu. Už v dřívějších testech vybavení od Reeboku jste si asi všimli záliby výrobce v pravidelných šestiúhelnících, včelích plástvích. Našli jsme je nejen na grafické úpravě designu, ale i na podrážkách bot, patních výztuhách, zpevněních na loktech a kolenou... Šestiúhelníky se zkrátka nevyhnuly ani této zimní mikině.

Tady je najdete poskládané na vnitřním zateplovacím flísu na zádech a v oblasti ramenních kloubů. Tvoří právě tu nejteplejší vrstvu mikiny, která je zároveň velice schopná v oblasti transportu potu od těla. A pokud jste estéti, určitě vás neurazí ani zajímavý vzor, v němž se střídají šestihranné prvky tří různých velikostí. Zbytek textilie už tvoří prodyšný černý mikroflís s chlupem dovnitř a příjemně hladkou a lesklou strukturou na povrchu.

Pulovr je vybaven vším potřebným na zimu: Dole je prodloužený, takže krásně kryje záda i při těch nejdivočejších pohybech. Prodloužené má i rukávy kryjící zápěstí a dlaně. Otvory na palce jsou samozřejmostí. Hodně tepla odchází z lidského těla hlavou a oblastí krku. I to výrobce dobře ví a vybavil mikinu solidní kapucí se stahováním na gumičky. Pulovr je vybaven tříčtvrtečním zipem pro snazší oblékání a svlékání přes hlavu. Praktická chlopeň, do níž jezdec zipu po zapnutí zapadne, zabrání nepříjemnému dření pod bradou.

PLUSY
výborné zateplení s vysokou prodyšností
pohodlná kapuce
přímo obrovské boční kapsy
prodloužené rukávy a spodní část
velké reflexní prvky
MÍNUSY
odrazka by mohla být na druhé straně
HMOTNOST
499 gramů
CENA
2699 korun

Výrobce opět dbá i na bezpečnost ‒ Hexawarm vybavil odrazkovým páskem kolem celého levého rukávu. A už velkou tradicí je odrazka ve tvaru loga překážkového závodu a nápisem SPARTAN vpravo dole na zádech. Pokud bych si měl vybírat já, přál bych si reflexní pásek spíše na pravou ruku. Přeci jen se občas stane, že běžím i po silnici a vzhledem k tomu, že to dělám po levém okraji, přišlo by mi vhodnější více zviditelnit spíše tu polovinu těla, která zasahuje více vozovky.

Co mi naopak na mikině udělalo obrovskou radost, byly objemné kapsy na zip. Výrobce správě odhadl, že zimní sportovec s sebou nejen tahá třeba mobil, kapesník a klíče, ale potřebuje občas také někam deponovat rukavice nebo čepici či šátek. A kam to všechno dát? Tahat s sebou ještě velkoobjemovou ledvinku nebo batůžek? Někdy zkrátka stačí i kapsy. I kdyby neměly sloužit na nic jiného než na občasné zahřátí rukou, myslím si že mají smysl. Někomu možná budu připadat jako Milerův krteček, co tak toužil po kalhotkách s kapsami, ale já jsem prostě přesvědčený, že na pořádném běžeckém oblečení nějaká ta kapsa vždycky přijde vhod. V levé kapse mikiny je navíc ještě menší kapsička, do níž se přesně vejde mobilní telefon, takže při běhu neposkakuje nebo se splašeně nepřesouvá sem a tam.

Mikina je dostatečně teplá, aby spartánský běžec příliš netrpěl ani za krutého mrazu, zároveň je ale dobře prodyšná a díky kapuci, prodlouženým rukávům a tříčtvrtečnímu zipu lze teplotní komfort regulovat. Pokud se pro ni rozhodnete, snížíte počet možných výmluv, proč v zimě netrénujete, na minimum.

Reklama