Hlavní obsah

Srbsko - Brazílie 0:2Brazílie zdolala Srbsko a prošla z prvního místa do osmifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Paulinho 0 : 1
68. Silva 0 : 2
Záznam online reportáže

Moskva

Fotbalisté Brazílie vyhráli v závěrečném duelu skupiny E mistrovství světa v Rusku v přímém souboji o postup nad Srbskem 2:0 a podle předpokladů prošli z prvního místa do osmifinále. V něm si v pondělí zahrají s Mexikem. Největšího favorita na zlato dnes poslal v Moskvě do vedení Paulinho v 36. minutě a pojistku přidal v polovině druhé půle Thiago Silva.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Neymar přijímá instrukce od kouče Brazilců Titeho.

Článek
Fotogalerie

Pětinásobní mistři světa Brazilci dokázali napravit úvodní remízu 1:1 se Švýcarskem a v následných dvou zápasech skupiny si proti Kostarice a Srbsku připsali výhry 2:0. "Kanárci" tak odvrátili hrozbu, že by poprvé od roku 1966 neprošli do vyřazovací fáze.

Srbsko skončilo v tabulce třetí. K prvnímu postupu pod samostatnou hlavičkou mu nepomohlo ani úvodní vítězství nad Kostarikou, protože v dalších dvou zápasech se Švýcarskem a Brazílií nezískalo ani bod.

Srbové potřebovali zvítězit a začali aktivně, větší šanci to ale nepřineslo. Už po deseti minutách musela ze hry kvůli zranění jedna z brazilských hvězd obránce Marcelo, kterého nahradil Felipe Luís.

První větší šanci měli "Kanárci" v 25. minutě, kdy se z úhlu probojoval ke střele Neymar, ale brankář Stojkovič jeho pokus tečoval mimo. O jedenáct minut později už Brazílie vedla. Coutinho krásnou kolmicí poslal do úniku Paulinha a ten špičkou kopačky dloubl balon do sítě přes vybíhajícího brankáře.

Coutinho potvrdil roli nejlepšího brazilského hráče na turnaji a jako první na probíhajícímu šampionátu zaznamenal gól nebo asistenci v každém ze tří utkání. Na kontě má dvě branky a jednu přihrávku.

Ještě do pauzy mohl zvýšit Neymar, chytrým obstřelem však mířil o kousek mimo. Nejdražší hráč světa, který jen chvíli před MS vyléčil operovanou nohu, se neprosadil ani v 57. minutě, kdy ho v úniku vychytal Stojkovič.

Srbové pak přidali a po hodině hry mohli srovnat. Po chybě brankáře nejprve Mitrovičovu hlavičku stačil zblokovat Silva a útočník balkánského týmu pak po centru hlavou mířil jen do brazilského gólmana.

"Kanárci" si v době největšího srbského náporu pomohli standardkou. Na Neymarův roh se pověsil Silva a hlavou vstřelil svůj druhý reprezentační gól za poslední tři roky. Balkánský tým marně reklamoval údajný faul Mirandy.

Brazílie se uklidnila a už ji nemuselo mrzet, že další šance neproměnila. Na MS vyhrála nad evropským celkem teprve podruhé za posledních osm utkání a protáhla více než roční sérii neporazitelnosti na 14 zápasů.

Mistrovství světa ve fotbale v Rusku - skupina E:
Srbsko - Brazílie 0:2 (0:1)
Branky: 36. Paulinho, 68. Thiago Silva. Rozhodčí: Faghaní - Sokhandan, Mansourí (všichni Írán) - Irrati (video, It.). ŽK: Ljajič, Matič, Mitrovič (všichni Srb.). Diváci: 44.190.
Srbsko: Stojkovič - Rukavina, Milenkovič, Veljkovič, Kolarov - Matič, Milinkovič-Savič - Tadič, Ljajič (75. Živkovič), Kostič (82. Radonjič) - Mitrovič (89. Jovič). Trenér: Krstajič.
Brazílie: Alisson - Fagner, Silva, Miranda, Marcelo (10. Felipe Luís) - Casemiro, Paulinho (66. Fernandinho) - Willian, Coutinho (80. Augusto), Neymar - Gabriel Jesus. Trenér: Tite.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články