Hlavní obsah

Henry se zastal Rosického a smál se jeho tutovce

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu se snaží hodit za hlavu výsledek středečního utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva, kdy z mnoha příležitostí nedokázali vstřelit jedinou branku. Kapitán týmu Thierry Henry je i přes bezbrankovou remízu na svoje spoluhráče pyšný a nikomu nic nevyčítal. Zastal se i Tomáše Rosického, který na konci prvního poločasu neproměnil stoprocentní šanci.

Článek

"Občas je zkrátka fotbal trochu divný, někdy jste skoro u čáry a prostě nedáte. Teď se tomu s odstupem času musím smát. A těžko jsem mu to mohl vytknout, z deseti takových příležitostí Tomáš devět promění. Vzpomeňte si na jeho parádní trefu proti Hamburku," řekl Henry na obhajobu Rosického v rozhovoru pro britský deník The Sun.

Nic nevyčítal ani ostatním spoluhráčům, přestože Arsenal měl za zápas 24 střel na branku a  zahodil devět velkých šancí. "Když jsem přišel do šatny, neměl jsem klukům co vytknout. Hráli jsme se správným nasazením a vytvářeli si spoustu šancí. Jenom se nám prostě nepodařilo dostat míč do sítě. Ale je mi jasné, že důležitý je výsledek," dodal Henry a poděkoval za podporu fanouškům.

Henry: Třeba Tomáš rozhodne zápas s West Hamem

Přitom před zápasem si stěžoval na jejich chování po sobotním ligovém zápase s Evertonem, kdy někteří příznivci frustrovaní z remízy 1:1 opustili stadión před závěrečným hvizdem. Proti CSKA ale už pro ně měl jen slova chvály. "Publikum bylo skvělé. Pořád nás povzbuzovali a nezatratili nás ani po těch zmařených šancích. Stáli za námi, i když je musel výsledek stejně štvát," tvrdí Henry, jenž už se připravuje na nedělní zápas Premier League s West Hamem.

Zároveň varoval soupeře před podceněním formy Arsenalu. "Tým je v dobré pohodě a třeba to může být zrovna Tomáš, kdo rozhodne o výsledku s West Hamem," vrátil se Henry opět k Rosickému. "Cítím v týmu velké sebevědomí. Dokázali jsme, že i když se nedaří, tak stále makáme pro co nejlepší výsledek. A kluci vepředu se trefí v jiném zápase, teď to prostě nevyšlo," dodal obránce William Gallas.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články