Hlavní obsah

Dukla - Plzeň 1:3Rada skvostnými zákroky napínal mistra, ale Viktoria nakonec začala ligu vítězně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Douděra 1 : 0
69. Hořava 1 : 1
71. Podaný (vlastní) 1 : 2
88. Krmenčík (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Dva bleskové výpady v průběhu druhé půle zajistily fotbalistům Viktorie Plzeň vítězný vstup do nového ročníku nejvyšší soutěže (3:1). Úřadující mistr na hřišti pražské Dukly rychle prohrával, a pak dlouho nemohl překonat vynikajícího brankáře Radu. Hostující trenér Vrba měl ale šťastnou ruku s nasazením Řezníčka, který se vydatně podepsal pod rychlý obrat, jenž Západočechům zajistil tři body, protože domácí byli po pauze absolutně neškodní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský kanonýr Michael Krmenčík střílí na Julisce z penalty třetí gól hostů.

Článek
Fotogalerie

Mistrovská Plzeň vstoupila do sezóny vítězstvím nad Duklou

Dukla soupeře šokovala už po sedmi minutách, kdy centr Holendy z levé strany poslal přesnou střelou k tyči Douděra. Hosté se nemohli z nenadálého začátku vzpamatovat, byli příliš laxní, pomalí, váhaví v rozehrávce. Domácí naopak hrozili bleskovými výpady, a dokonce navýšili náskok, jenže jejich druhou gólovou radost zmařil předchozí ofsajd Holendy. Právě po jeho centru z pravého křídla předvedl v 25. minutě parádní volej Holík, ale Kozáčik dokázal míč zkrotit.

S přibývajícími minutami přeci jen Západočeši získávali převahu, ale Krmenčíka pálícího pravačkou po zasekávačce v pokutovém území skvěle vychytal Rada. Záhy pak Limberský přiklepl míč Hrošovskému, jehož parádní střelu k tyči Rada vytěsnil na roh.

Plzeň držela míč a Dukla nebyla schopná její ofenzivní manévry na souvislejší čas přerušit. I proto si hosté vytvářeli řadu šancí. Jenže Krmenčík hlavičkoval vedle, přímý kop Kopice z ostrého úhlu bravurně vychytal Rada. V posledních vteřinách před pauzou pak po rohovém kopu Dukly nakopl Procházka míč směrem k brance domácích, Krmenčík přetlačil Ostojiče a hnal se na Radu, jenže při další stoprocentní gólové šanci Viktorie znovu čaroval brankář Pražanů.

Po pauze zachránila Duklu při prvním výpadu hostů tyč, kterou po přetaženém centru Limberského nastřelil Petržela. Když se hostům nepodařilo rychle srovnat, sáhl trenér Pavel Vrba k dvojnásobnému střídání. A nasazení Řezníčka se ukázalo být skutečným ternem. Nejprve parádně sklepl přihrávku Hrošovského pro Hořavu, který míč parádně uklidil k tyči - 1:1. A než se domácí stačili vzpamatovat, už prohrávali, protože Řezníček potáhl míč z pravé strany směrem k pokutovému území a jeho centr si Podaný srazil do vlastní branky - 1:2.

V dalších minutách zahodil tutovku Petržela, jenž za pár vteřin připravil skvělou pozici pro Řezníčka, ale pečeť na triumf přišla až těsně před koncem, kdy Holík strhl v pokutovém území Petrželu a Krmenčík z pokutového kopu pálil přesně - 1:3.

1. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Viktoria Plzeň 1:3 (1:0)
Branky: 7. Douděra - 69. Hořava, 71. Podaný vlastní, 87. Krmenčík  z pen. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Pospíšil. ŽK: Tetour, Holík. Diváci: 5039.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Chlumecký, Podaný - Hanousek (83. Djuranovič), Tetour, Holík - Douděra (67. Bezdička), Holenda, Breda (79. Brandner). Trenér: Drsek.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Pernica, Hubník, Limberský - Procházka (57. Hořava), Hrošovský - Petržela, Čermák (57. Řezníček), Kopic (88. Kovařík) - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: