Hlavní obsah

Liberec - Karviná 1:0Liberecký Pázler potřeboval na vítězný gól tři minuty, kouč Hornyák skončil na tribuně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Pázler 1 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Skvěle odstartoval útočník Jan Pázler angažmá U Nisy. Kouč Zsolt Hornyák ho poslal na hřiště v 82. minutě a nejlepší střelec druhé ligy potřeboval na vítězný gól jen tři minuty. Slovan Liberec porazil v úvodním kole nejvyšší soutěže Karvinou těsně 1:0.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Mikula (vlevo) z Liberce v souboji s Bojanem Letičem z Karviné v utkání prvního kola nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Kouč Hornyák slavil první výhru v české lize na tribuně, neboť v euforii po vstřeleném gólu sprintoval podél celé hlavní tribuny, aby vítěznou trefu oslavil dohromady s hráči. Rozhodčí Pavel Julínek ho pak vykázal na tribunu.

Hornyák postavil do základní sestavy dvě letní posily, Jakuba Peška na levou zálohu a Elvise Mashikeho na hrot. V úvodu zápasu se ještě šestý tým minulé sezóny rozehříval, po první čtvrthodině však už dominoval a Karvinou přehrával, trápil se však ve finální fázi.

Blízko prvního gólu Liberce v sezóně byl ve 22. minutě Tomáš Malinský, který v pokutovém území mířil dobře k protilehlé tyči. Gólman Martin Berkovec však skvěle zasáhl a míč vyrazil na roh. Ve 28. minutě zase po prudkém centru na míč nedosáhl Elvis a obrana hostů míč z malého vápna odkopla do bezpečí. A několik pokusů z dálky skončilo nad Berkovcovou brankou.

I po pauze Slovan hosty tlačil. V 64. minutě střídající Aleš Nešický před brankou dobře hledal někoho ze svých parťáků, míč ovšem jen proletěl pokutovým územím. Neujal se ani přímý volný kop Ondřeje Karafiáta z 26 metrů. V 78. minutě střílel nebezpečně Petr Ševčík, Berkovec však střelu vyrazil.

V závěru Hornyák vsadil vše na útok a na hřiště poslal nejlepšího střelce druhé ligy v uplynulé sezóně Jana Pázlera za obránce Jana Mikulu. A ten Slovan v 85. minut vysvobodil, když hlavou poslal míč k tyči po volném přímém kopu. Liberec vstoupil do nové sezóny vítězstvím 1:0.

1. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - MFK Karviná 1:0 (0:0)
Branka: 85. Pázler. Rozhodčí: Julínek - Fišer, Podaný. ŽK: Nešický - Čolič, Panák, Moravec, Wágner, Dreksa, Ramírez. Diváci: 4548.
Liberec: Hladký - Mikula (82. Pázler), Kačaraba, Karafiát, Kerbr - Breite - Malinský (61. Nešický), Ševčík, Potočný, Pešek (76. Koscelník) - Mashike Sukisa. Trenér: Hornyák.
Karviná: Berkovec - Čolič, Dreksa, Janečka, Tusjak - Panák - Moravec, Suchan (86. Ramírez), Budínský (70. Šisler), Letič (74. Kalabiška) - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: