Hlavní obsah

Subotica - Sparta 2:0Hapal dostal k narozeninám výbuch, Letenští jsou po roce znovu na vyřazení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Čalasan 1 : 0
57. Djuričin 2 : 0
Záznam online reportáže

Novi Sad
Aktualizováno

Černý srbský scénář se po roce vrací. Fotbalisté pražské Sparty v úvodním utkání 2. předkola Evropské ligy v Novém Sadu podlehli Spartaku Subotica 0:2. Loni stejným poměrem podlehli na hřišti Crvené zvezdy Bělehrad a po marné odvetě vypadli hned na startu pohárového ročníku. Trenér Pavel Hapal tak k pátečním 49. narozeninám dostal pořádnou facku a kopec starostí. Sparta je po roce znovu nad srbskou propastí na vyřazení. Odveta se hraje za týden v Praze.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Florin Nita na kolenou, Guelor Kanga s Urošem Radakovičem nevěří tomu, že Sparta inkasovala podruhé.

Článek
Fotogalerie

Horší vstup do nové pohárové sezóny si představit nemohli. Časomíra se posunula teprve do 9. minuty - a už Letenští prohrávali. Spartak totiž využil hned první standardku. Míč propadl houštinou těl až k zadní tyči, kde nehlídaný stoper Čalasan nekompromisně zakončil.

Jestliže se Sparta měla rehabilitovat za loňské vyřazení s Crvenou zvezdou Bělehrad, pak začala přesně tak, jak minule končila. S hrubkami v obraně a rozpaky v ofenzivě, do níž se po inkasování úvodní branky pustila. Chyběl jí moment překvapení, větší zapojení hráčů do zakončení i přesnost přihrávek.

Rozehrávka jí nefungovala, naopak odvážná Subotica se rychle probíjela vpřed. Další šanci domácích měl Čečarič, bez trestu prošla hrubka brankáře Nity. Frýdkova střela z úhlu byla chabou odpovědí, Spartak vyhrál první poločas 4:3 na střely a hlavně 1:0 na góly.

Do druhého dějství nastoupil Šural místo Plavšiče a hosté se vrhli do dalšího bezduchého útočení. Jenže vzadu byli děraví, Stanciu jen přihlížel kombinaci soupeře a Djuričin v 58. minutě zvýšil na 2:0! O chvíli později navíc Tetteh spálil první velkou šanci Sparty.

Teprve za alarmujícího stavu začal být favorit aspoň trochu nebezpečný, jenže Kanga trefil jen boční síť. Nadějné byly Frýdkovy centry, o moc víc hosté nenabídli. Další šanci zazdil Tetteh a Pražané mohli být ještě rádi, že z rychlých brejků neinkasovali třetí gól.

Úvodní utkání 2. předkola Evropské ligy:
Spartak Subotica - Sparta Praha 2:0 (1:0)
Branky: 9. Čalasan, 58. Djuričin. Rozhodčí: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (všichni Pol.). ŽK: Jočič, Šimura, Djuričin - Šural, Frýdek.
Subotica: Perič - Tekijaški, Kerkez, Čalasan, Vukčevič (74. Afum) - Jočič - Djuričin (75. Miloševič), Šimura, Glavčič, Savkovič - Čečarič (86. Marčič). Trenér: Gačinovič.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Frýdek - Kulhánek - Ben Chaim (61. Vukadinovič), Stanciu, Kanga, Plavšič (46. Šural) - Tetteh (84. Ristič). Trenér: Hapal.

Reklama

Související témata: