Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:0Plzeň si oddechla. Krmenčíkova pohotová trefa vysvobodila obhájce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Krmenčík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň
Aktualizováno

Až zlepšeným výkonem ve druhém poločase si plzeňský obhájce mistrovského titulu připsal na konto výhru nad Libercem. V dohrávce druhého ligového kola byli totiž Severočeši do přestávky lepším týmem, jenže svou aktivitu zúročit nedovedli. Zajímavý duel tak rozhodla trefa Krmenčíka, k němuž se dostal v šestnáctce odražený míč a on pohotově přehodil brankáře Hladkého.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Je to tam. Kanonýr Viktorie Plzeň Michael Krmenčík vstřelil gól Slovanu Liberec a měl z toho pořádnou radost.

Článek
Fotogalerie

Hned první liberecká akce představovala pro Plzeň varování. Pešek totiž sebral na půlící čáře balón, a protože mu žádný z domácích obránců rychlostí nestačil, dostal se až před gólmana Kozáčika. Až ten na letní libereckou posilu vyzrál, protože pochopil, že ho Pešek chce obstřelit, a zareagoval včas.

Hosty útočný výpad přivedl k poznání, že s fotbalisty mistrovské Viktorie mohou hrát otevřenou partii. A také že ji hráli. Aktivním pojetím, důrazem v osobních soubojích i dobrým pohybem měli míč častěji pod kontrolou, a protože získávali i většinu odražených balónů a nechyběla jim ani odvaha k útočným akcím, měli navrch i herně. Však si také připsali v první půli i víc střeleckých pokusů, byť gólový efekt scházel. Pokusům Mary a Karafiáta totiž scházela nejen přesnost, ale i razance, aby na brankáře Kozáčika platily.

Plzeň odpovídala secvičenou kombinací směrovanou většinou na Petrželu, jenže proti organizované obraně soupeře nic překvapivého nevymyslela, takže ani liberecký gólman Hladký nemusel řešit žádnou vážnější situaci.

Až v 50. minutě se s chutí hrající Petržela dostal do slibné palebné pozice, jenže hostující obránci jeho střelu zblokovali, stejně tak odvrátili i ránu, kterou vyslal Pernica po následném rohovém kopu. Viktoria po změně stran zvýšila aktivitu, důsledným presinkem se dostávala k míči častěji než Severočeši, navrch měla ona.

A byla také odměněna, neboť po hodině hry se dostal Krmenčík v šestnáctce k odraženému balónu a pohotově skóroval. Kopic vzápětí trefil tyč, Petrželovo sólo zastavil ofsajd, což jen dokládá, jak se režie střetnutí změnila.

Liberec sice v závěru přidal, znovu sebral odvahu a zkusil zachránit remízu, jenže Plzeň si výhru nejen pohlídala, ale mohla náskok i zvýšit. Čermák sice ve dvou šancích neuspěl, hlavička Hořavy skončila po zákroku brankáře Hladkého na tyči, ale i tak plzeňské publikum spokojeně aplaudovalo.

První fotbalová liga, 2. kolo:
Plzeň - Liberec 1:0
Branka: 61. Krmenčík. Rozhodčí: Hrubeš – Blažej, Koval. ŽK: Kačaraba, Mara, Koscelník (všichni Liberec). Diváci: 10 753.
Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník, Limberský – Petržela (72. Zeman), Hořava, Hrošovský, Kopic – Řezníček (46. Čermák) – Krmenčík (81. Chorý). Trenér: Vrba.
Liberec: Hladký – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Kerbr – Breite – Pešek, Ševčík (80. Mashike Sukisa), Mara (71. Nešický), Potočný (63. Koscelník) – Pázler. Trenér: Hornyák

Reklama

Související témata: