Hlavní obsah

Myslel i na konec kariéry, teď chce bývalá světová jednička posun o 400 míst za týden

Andy Murray má za sebou úspěšný vstup do turnaje ve Washingtonu, jednatřicetiletý Brit ale tady už vůbec nemusel hrát. Byly totiž chvíle, kdy se po zranění kyčle a dlouhém návratu sám sebe ptal, jestli má ve své úspěšné kariéře ještě pokračovat. Teď je na kurtech zpět a plánuje velkou jízdu z 832. místa mezi nejlepší.

Foto: Carolyn Kaster, ČTK/AP

Andy Murray se raduje z vítězného míče.

Článek

Když se Andy Murray loni po Wimbledonu rozhodl, že předčasně ukončí sezónu kvůli problémům s kyčlí, netušil, že se na kurty vrátí až téměř po roce. Zranění se totiž nelepšilo, a tak se jednatřicetiletý Brit v lednu rozhodl, že podstoupí operaci. Návrat neprobíhal úplně, jak by chtěl, a tak měl v hlavě nejrůznější myšlenky.

„Stále myslíte na to, zda se ještě budete moci vrátit, jestli to není konec,“ přiznal na webu tennisworldusa.org Murray. „Také ale přemýšlíte nad tím, co byste dělal dál. Vždyť jsem celý život hrál jen tenis. Takže by to byla velká změna, kdybych teď přestal. Cítil jsem ale, že se dokážu vrátit,“ dodal Murray, kterému nyní v žebříčku patří 832. místo.

Těžké, ale zábavné

„Není to zrovna pozice, kde bych chtěl být. Když jste ale ve špičce, není už tak jednoduché se posunout o jednu příčku. Teď když ale vyhraju několik zápasů, tak bych se během týdne mohl posunout o tři sta až čtyři sta míst, což je skvělé. Bude to sice těžké, ale velice zábavné,“ prohlásil trojnásobný grandslamový vítěz.

Krok k posunu dopředu udělal už v pondělí, kdy v úvodním kole na turnaji ve Washingtonu udolal domácího hráče Mackenzieho McDonalda 3:6, 6:4 a 7:5. V dalším kole se střetne s krajanem Kylem Edmundem. Ten Murrayho porazil na nedávném turnaji v Eastbourne, a tak by mu bývalá světová jednička ráda prohru oplatila. „Musím být mnohem více agresivnější,“ tuší Murray.

Reklama