Hlavní obsah

Argentinci budou mít zatím jen dočasné trenéry

Argentinská fotbalová reprezentace bude mít v nejbližší době jen prozatímní kouče. Svaz po odchodu Jorgeho Sampaoliho pověřil vedením mužstva Lionela Scaloniho a Pabla Aimara, kteří v současnosti připravují výběry do 20 a 17 let. První tým pod taktovkou bývalých reprezentantů odehraje zářijové přípravné zápasy s Guatemalou a Kolumbií.

Foto: Ricardo Mazalan, ČTK/AP

Jorge Sampaoli na lavičce Argentiny skončil.

Článek

Argentinci hledají trenéra po neúspěchu na mistrovství světa. Obhájci stříbra v Rusku na poslední chvíli zachránili postup ze skupiny a v osmifinále vypadli po porážce 3:4 s pozdějším mistrem světa Francií. Osmapadesátiletý Sampaoli nedlouho poté u týmu skončil, oficiálně po vzájemné dohodě. Jeho trvalého nástupce chce svaz najít do konce roku.

"Ponecháme si dostatek času na správné rozhodnutí," vysvětlil svazový šéf Claudio Tapia rozhodnutí o dočasném řešení. Nového kouče bude vybírat ustanovená komise, podle médií přicházejí v úvahu Mauricio Pochettino z Tottenhamu, Diego Simeone z Atlética Madrid, Marcelo Gallardo z River Plate či Jorge Almiron, který v Kolumbii vede Atlético Nacional. Každého z nich by svaz musel vykoupit z kontraktu, jako to už udělal v případě Sampaoliho (Sevilla).

Reklama

Související témata: