Hlavní obsah

Zlín - Jablonec 1:1Jablonec poprvé v sezóně bodoval, o výhru ve Zlíně přišel až v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
70. Považanec 0 : 1
90. Beauguel 1 : 1
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Jablonce se ve třetím ligovém kole dočkali prvního bodového zisku, když remizovali ve Zlíně 1:1. Od 70. minuty vedli po hlavičce Jakuba Považance, o výhru je ale připravil v 90. minutě vyrovnávacím gólem Jean-David Beauguel. "Ševci" po dvou výhrách ztratili první body.

Foto: Omelka Josef, ČTK

Radost z výhry na zlínské střídačce, druhý zleva je trenér Michal Bílek.

Článek

Trenér Jablonce Rada po dvou předcházejících nezdarech sáhl k několika změnám v sestavě. Tou hlavní bylo, že se v základu poprvé v této sezóně objevil kapitán Hübschman.

Severočeši získali ve vedru zásluhou větší aktivity územní převahu a spoléhali na útočení po stranách. Většinu centrovaných míčů posbírali domácí obránci, přesto v úvodní čtvrthodině Jablonec dvakrát vážněji zahrozil. Po Trávníkově rohovém kopu se hlavička stopera Lischky odrazila od země nad branku a vzápětí Jovovičova střela olízla břevno.

Zlín dlouho zápasil s přesnějším založením útočné akce, ale pak začal hrozit. Ve 22. minutě po Hnaníčkově centru z pravé strany Poznarova hlavička mířila nad branku a stejně naložil s další podobnou příležitostí o 12 minut později Beauguel. Největší šanci k otevření skóre měl domácí Jiráček, jehož přízemní střelu brankář Hrubý vytáhl mimo tyče.

Zlín ve druhém poločase zpřesnil kombinaci, k zakončení se ale zprvu příliš nedostával. Jablonec se více zatáhl do defenzivy a spoléhal na rychlé protiútoky. Po jednom z nich v 70. minutě po centru z pravé strany Považanec hlavou překonal brankáře Dostála a poslal hosty do vedení.

Zlínský trenér Bílek po inkasovaném gólu pozměnil taktiku a do hry zařadil třetího útočníka Džafiče. V 85. minutě byl blízko rozhodnutí Holeš, který po nenápadném útoku trefil tyč.

Jablonec to následně hodně mrzelo. Už v 90. minutě se střela střídajícího Jakubova odrazila od tyče a míč pohotově vrátil do sítě Beauguel.

3. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 90. Beauguel - 70. Považanec. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kubr. ŽK: Hnaníček, Poznar (oba Zlín). Diváci: 3480.
Zlín: Dostál - Hnaníček (87. Jakubov), Buchta, Gajič - Podio (73. Džafič) - Matejov, Traoré, Jiráček, Bartošák (75. Holík) - Poznar, Beauguel. Trenér: Bílek.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Acosta (65. Pleštil), Trávník (82. Kubista), Považanec, Jovovič - Doležal (87. Chramosta). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články