Hlavní obsah

Slavia - Dynamo Kyjev 1:1Hušbauer v nastavení spasil sešívané. Cesta za snem je stále otevřená

MinutaMin. Tým Hráč Akce
82. Verbič 0 : 1
90. Hušbauer (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Pavel DosadilSport.czPrávo
Aktualizováno

Jedno trefil trenér Trpišovský den před zápasem přesně. Moc gólů padat nebude. Fotbalisté pražské Slavie v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovali s Dynamem Kyjev 1:1. V nastavení je proměněnou penaltou spasil záložník Hušbauer. Ukrajinský tým tak v novém ročníku vůbec poprvé inkasoval. Odveta se hraje za týden v Kyjevě, postupující v play off narazí na lepšího z dvojice Lutych - Ajax Amsterdam.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie slaví. Záložník Josef Hušbauer v nastavení proměnil penaltu a utkání 3. předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev skončilo nerozhodně 1:1.

Článek
Fotogalerie

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský měl po remíze s Dynamem Kyjev smíšené pocity

Sešívaní moc dobře věděli, že budou dobývat obranu soupeře, který v nové sezóně zatím ani jednou neinkasoval. Proto z dvojice rovnocenných útočníků kouč Trpišovský tentokrát místo Tecla nasadil urostlejšího Škodu, který se samozřejmě chopil kapitánské pásky.

Dynamo hned na úvod prokázalo, že je favoritem na postup. Již ve 3. minutě Cygankov nachystal tutovku pro Besedina, který trefil jen brankáře Koláře. Velké štěstí pro Slavii, že unikla šokujícímu políčku.

Kyjev i v dalších minutách potvrzoval pověst mimořádně organizovaného týmu. Domácí nicméně převzali iniciativu a Zmrhalova střela do boční sítě patřičně navnadila vyprodané hlediště.

Diváky pak notně vyděsil právě gólman Kolář. Při rozehrávce si troufl na kličku, kterou nezvládl, a byl moc rád, že mu Besedin míč nevypíchl. Závěr první půle jinak patřil Slavii, dostala se ovšem jen k zakončení zdálky.

Po přestávce pokračovala úporná bitva, kterou ozvláštnila jen Stochova nedůrazná střela. Místo Škody tedy přišel hru oživit Tecl a sešívaní přiložili pod kotel. Ke střele se dostali Zmrhal i Hušbauer, ale efekt stále nepřicházel.

Dynamo číhalo na svou chvíli, jeden gól mu ke štěstí stačil. V taktické partii se do šancí nedostávalo, hlavně si hlídalo čisté konto. Akce osm minut před koncem proto přinesla dokonalý šok. Za obranu se dostal Verbič a jedna z největších hvězd Kyjeva otevřela skóre.

Favorit však nakonec Eden nedobyl. Tecl si v nastavení došel pro penaltu a Hušbauer ji proměnil. Dal gól, který může hodně znamenat...

Úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů:
Slavia Praha - Dynamo Kyjev 1:1 (0:0)
Branky: 90+5. z pen. Hušbauer - 82. Verbič. Rozhodčí: Pawson - Betts, Hussin (všichni Angl.). ŽK: Hušbauer, Coufal - Bujalskij, Kedziora, Verbič. Diváci: 19 370.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Sýkora (86. Olayinka), Zmrhal (80. Baluta) - Škoda (60. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Kyjev: Bojko - Kedziora, Burda, Kádár, Morozjuk - Bujalskij (68. Šepelijev), Sydorčuk - Cygankov (90. Andrijevskij), Garmaš, Verbič - Besedin. Trenér: Chackevič.

Reklama

Související témata: