Hlavní obsah

Další cizinec na Letné. Talentovaný Ghaňan přesvědčil dvěma góly za juniorku

Fotbalisté Sparty získali v létě už druhého ghanského útočníka. Po Benjaminu Tettehovi na Letnou zamířil i teprve osmnáctiletý Zuberu Sharani, který přichází z ghanského klubu FC Dreams na roční hostování s opcí a zatím bude nastupovat především za juniorku.

Foto: Sport.cz

Ghanský útočník Zuberu Sharani se stal novou posilou fotbalistů Sparty.

Článek
Fotogalerie

Sharani ve 12 zápasech minulé sezóny ghanské ligy vstřelil čtyři branky a zaujal několik evropských klubů. Nakonec se rozhodl pro Spartu, za kterou už nastoupil do dvou zápasů juniorské ligy. Ve čtvrtečním derby se Slavií dokonce dvěma góly zařídil výhru 5:2.

Následně s vedením Sparty dořešil formality transferu. "Sparta je úžasné místo. Už v minulosti jsem o ní slyšel hodně dobrého a mám velkou radost, že jsem tady. Doufám, že týmu pomůžu k úspěchům," řekl Sharani pro web Sparty.

„Přichází z akademie Dreams FC, kterou prošel i Benjamin Tetteh. Jedná se o společný projekt se Spartou," poukazuje agent Pavel Zíka ze společnosti Global Sports, který oba Afričany v Česku zastupuje.

"Sharani má v Ghaně přezdívku Star Boy. Při svém mládí již byl hvězdou ligy dospělých. Při fyzických testech v Praze měl výborné výsledky. Třeba při výskoku vytvořil rekord fakulty," představuje Zíka svého chráněnce, který měl nabídku třeba z Anderlechtu.

Reklama

Související témata: