Hlavní obsah

Kvitová - Mladenovicová 6:4, 6:2Kvitová už je ve čtvrtfinále

Praha
Aktualizováno

Tenistka Petra Kvitová porazila ve třetím kole turnaje v Cincinnati 6:4, 6:2 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a postoupila do čtvrtfinále. Zápas začal kvůli dešti se čtyřhodinovým zpožděním a už po třech výměnách začalo opět pršet. Po pauze se už duel dohrál v kuse.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Petra Kvitová při utkání se Serenou Williamsovou.

Článek

Šestá nasazená Kvitová na úvod turnaje vyřadila bývalou světovou jedničku Serenu Williamsovou z USA a ve 3. kole ji čekala papírově slabší soupeřka. Elitní deblistka Mladenovicová působila české tenistce potíže jen v prvním setu, kdy jí dvakrát vzala podání. Kvitová se však dokázala prosadit a poté, co na začátku druhé sady v maratonském prvním gamu proměnila šestý brejkbol, měla zbytek zápasu až na krátkodobé zaváhání za stavu 5:0 pod kontrolou.

Ve čtvrtfinále se dvojnásobná wimbledonská vítězka utká buď s Belgičankou Elise Mertensovou, nebo turnajovou trojkou Sloane Stephensovou z USA.

Světová jednička Simona Halepová zvládla za pět minut dohrávku středečního zápasu s Ajlou Tomljanovicovou a po výhře 4:6, 6:3, 6:3 postoupila do 3. kola. Rumunka šla do dohrávky s vedením 4:3 ve třetím setu a neztrácela čas - hned v prvním gamu vzala vítězka předchozího turnaje v Montrealu australské soupeřce podání a v další hře zápas ukončila.

Výsledky tenisového turnaje v Cincinnati
Muži (dotace 6 335 970 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (3-Arg.) - Čong Hjon (Korea) 6:2, 6:3
3. kolo:
Carreňo (13-Šp.) - Haase (Niz.) 6:4, 6:2
Raonic - Shapovalov (oba Kan.) 7:6 (8:6), 6:4.
Ženy (dotace 2 874 299 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Anisimovová (USA) - Martičová (Chorv.) 6:4, 6:3
3. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - 2. kolo:
Pavljučenkovová, Sevastovová (Rus./Lot.) - Melicharová, Peschkeová (5-USA/ČR) 6:2, 5:2 skreč

Reklama