Hlavní obsah

Kočičí oděv královny Sereny? Tenisová šampiónka překvapí fanoušky i na US Open

Praha

Vzpomínáte? Když Serena Williamsová nastoupila k zápasu prvního kola letošního French Open, vyvolalo to mezi fanoušky velký ohlas hned ze dvou důvodů. S tím prvním se počítalo. Tenisová královna hrála svůj první grandslamový zápas po porodu dcery Alexis Olympie. S druhým zajímavým momentem se však vytasila až v momentě, kdy přišla na dvorec. Fanoušky i všechny televizní diváky zaskočila tenisovým úborem, který se opravdu jen tak nevidí. A další překvapení chystá mladší ze sester Williamsových i na blížící se US Open.

Foto: Sport.cz

V tomto oděvu se Serena Williamsová proháněla na French Open

Článek

České fanoušky zápas hodně zajímal. V prvním kole French Open se slavné Sereně postavila do cesty Kristýna Plíšková. A i když Američance statečně vzdorovala a padla až po vyrovnané bitvě (6:7, 4:6), mnohem více než o zápase se mluvilo o oděvu, s kterým se třiadvacetinásobná grandslamová šampiónka vytasila.

Na kurt totiž přišla v přiléhavém "kočičím" úboru, kdy její tělo od krku až po kotníky zakrýval oblek podobný neoprenu. "Cítím se jako bojovnice. Superhrdinka. Královna z Wakandy," říkala tehdy překvapeným novinářům.

Jedna z nejlepších tenistek historie je proslulá svými módními kreacemi, netradiční černý šat, s kterým se proháněla na pařížské antuce, měl však i čistě praktický důvod. Serena se po narození dcery potýkala s krevními sraženinami, kvůli kterým měla během porodu i vážné zdravotní problémy. Přiléhavé šaty tak sloužily i jako kompresní pomůcka.

"Ani nevím, kolik jsem jich (sraženin) za posledních dvanáct měsíců měla. Je zábavný a zároveň funkční. Díky němu jsem schopná hrát bez problémů," říkala tehdy tenistka.

Fanoušky však hodlá zaujmout kromě tenisu i další módní variantou na blížícím se US Open. Zatímco ve Wimbledonu se musela podřídit přísným tradicím, které tenistům a tenistkám jasně nařizují hrát v bílém oblečení, poslední grandslamový turnaj roku je úplně jiný případ.

A toho hodlá bývalá světová jednička, která si své modely i často sama navrhuje, využít. Známý americký gigant na oděvním poli odhalil, v čem hodlá Serena ve Flashing Meadows ničit své soupeřky. Ve speciální kolekci vyrazí na zápasy tzv. "night session", v jiné verzi se bude prohánět přes den.

Foto: Sport.cz

Serena Williamsová už má o svém novém úboru pro US Open jasno

V módních outfitech půjde do boje i další tenisová a módní ikona Maria Šarapovová. Fanoušci se mohou těšit i na nové barvy, v kterých se objeví obhájkyně titulu Sloane Stephensová, Rafael Nadal či vycházející superstar Kanaďan Denis Šapovalov.

Slavný turnaj startuje 27. srpna a rozhodně se bude na co dívat.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík