Hlavní obsah

Chelsea - Arsenal 3:2Čech dostal tři góly a Arsenal prohrál derby s Chelsea. Přijde o pozici jedničky?

Aktualizováno

Tři branky a k tomu porážka v derby s Chelsea. Fotbalový Arsenal neprožívá povedený vstup do Premier League, kde je po druhém kole bez bodového zisku. Český gólman už navíc inkasoval celkem pět branek, což není málo a je otázkou, zda uhájí místo jedničky. Tottenham si poradil s Fulhamem 3:1. Stoprocentní je také Bournemouth po vítězství 2:1 na hřišti West Hamu. Cardiff a Newcastle si po remíze 0:0 připsaly první bod v nové sezoně. Hosté přitom mohli vyhrát, ale v šesté minutě nastaveného času neproměnil záložník Kenedy penaltu.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Brankář Arsenalu Petr Čech rozehrává míč během londýnského derby s Chelsea. Na chybu čeká hvězda Blues Willian.

Článek
Fotogalerie

Pokud Kanonýři vzhlíželi k derby s Blues s tím, že si spraví náladu po porážce před týdnem, měli smůlu. Po dvaceti minutách totiž prohrávali 0:2, když Čecha překonali Pedro Rodríguez a Álvaro Morata. Hotovo ale nebylo. Ještě před přestávkou totiž Arsenal dokázal manko po zásazích Mchitarjana a Iwobiho vymazat.

Devět minut před koncem ale znovu poslal Chelsea do vedení Marcos Alonso. Na tuhle trefu už Kanonýři odpověď nenašli a připsali si druhou prohru v této sezóně Premier League.

Leicester porazil nováčka Wolverhampton 2:0, po červené kartě ale přišel o kanonýra Vardyho. První výhru v sezoně si připsal i Everton. Vítěznou branku při výhře 2:1 nad Southamptonem vstřelila nejdražší posila v historii klubu Richarlison.

Tottenham se ve Wembley ujal vedení těsně před koncem úvodního dějství, když Lucas povedeným obstřelem o tyč překonal Fabricia. V 52. minutě ale zafungovala spolupráce dvou nejlepších střelců Fulhamu z minulé sezony a Mitrovič po Sessegnonově centru na zadní tyč vyrovnal. Srbský útočník vstřelil od únorového příchodu do klubu už 13. gól.

Nováček soutěže ale nerozhodný výsledek neudržel. V 74. minutě se z přímého kopu trefil Trippier a o tři minuty později přidal pojistku Kane. Dvojnásobný nejlepší střelec soutěže tak prolomil své prokletí úvodního měsíce Premier League, v rámci srpnových ligových utkání si připsal první gól v 15. zápase.

Bournemouth prohrával na hřišti West Hamu po Arnautovicově penaltě z 33. minuty. Rakouský útočník měl podíl na osmi z posledních 12 branek svého týmu (pět gólů, tři asistence).

Hosté ale zápas otočili ve druhém poločase v rozmezí šesti minut. Po hodině hry nejprve vyrovnal pátým gólem proti West Hamu v kariéře Wilson a obrat dokončil hlavičkou po standardní situaci Cook.

V utkání Cardiffu proti Newcastlu musel v prvním poločase dvakrát zakročit domácí brankář Etheridge při Pérezových šancích, jinak ale utkání mnoho gólových příležitostí nenabídlo. V 66. minutě dostal po nebezpečném skluzu červenou kartu střídající Hayden, Cardiff si ale ani v přesilovce nevytvořil výraznější tlak.

Naopak bod mu zachránil Etheridge, který v nastavení zneškodnil Kenedyho nepříliš umístěnou střelu z pokutového kopu. Filipínský reprezentant se stal teprve druhým gólmanem, který chytil penaltu v prvních dvou zápasech v nejvyšší anglické soutěži.

Velšský celek neskóroval ani ve druhém utkání po návratu mezi elitu. Newcastlu se nepodařilo prodloužit svou rekordní vítěznou sérii proti jednomu klubu, Cardiff porazil v deseti předchozích ligových zápasech.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo:
Cardiff - Newcastle 0:0
Everton - Southampton 2:1 (15. Walcott, 31. Richarlison - 54. Ings)
Leicester - Wolverhampton 2:0 (29. vlastní Doherty, 45. Maddison)
Tottenham - Fulham 3:1 (43. Lucas, 74. Trippier, 77. Kane - 52. Mitrovič)
West Ham United - Bournemouth 1:2 (33. Arnautovič z pen. - 60. Wilson, 66. Cook)
Chelsea - Arsenal 3:2 (9. Pedro, 20. Morata, 81. Alonso - 37. Mchitarjan, 41. Iwobi)

Reklama

Související témata: