Hlavní obsah

Sparta - Příbram 2:2Letenští promarnili přesilovku a ani po dvou letech nejsou lídry tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Slepička 0 : 1
38. Kanga (penalta) 1 : 1
69. Chipciu 2 : 1
86. Antwi 2 : 2
Záznam online reportáže

Prošustrovali velkou šanci ujmout se vedení v tabulce. Fotbalisté pražské Sparty v 5. ligovém kole nezvládli zápas s Příbramí a s o deseti hrajícím nováčkem jen remizovali 2:2. Ztratili tak první body v novém ročníku, stoprocentní zůstává už jen vedoucí Plzeň. Sparta se přitom v případě výhry mohla téměř na den přesně po dvou letech zase vyhoupnout na první příčku. Oslabení Středočeši vyrovnali čtyři minuty před koncem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tregler z Příbrami a Benjamin Tetteh (na zemi) ze Sparty během utkání 5. kola ligy.

Článek
Fotogalerie

Kdy jsme naposledy vedli tabulku? Nejeden fanoušek Sparty by v poměrně snadném testu propadl. Protože by si už nevzpomněl... Letenští se do čela vyhoupli naposledy téměř přesně před dvěma lety, když ve 4. kole sezóny 2016/17 doma 21. srpna porazili Jablonec 3:0 a na lavičce také seděl trenér Ščasný. Když pak o vedení přišli, už se na výsluní nikdy nevrátili.

Jakékoliv vítězství by Spartě k posunu na první příčku stačilo. Začátek se jí ovšem nepovedl. Po zákroku Skácela na Šurala se marně dožadovali penalty, rychlík Matoušek jim pláchl do brejku, předložil míč před branku Slepičkovi a exsparťan zřejmě i s přispěním bránícího Radakoviče poslal míč do sítě.

Videorozhodčí ještě situaci v pokutovém území Příbrami přezkoumal, ale verdikt se nezměnil a hosté o překvapivé vedení nepřišli.

Podruhé naopak video domácím pomohlo. Potvrdilo Fantišův faul na Stanciua a Kanga nařízenou penaltu ve 38. minutě proměnil, přestože brankář Švenger si na míč sáhl.

Závěr poločasu byl plný událostí. Tetteh nejprve před prázdnou brankou netrefil míč, posléze však pláchl Treglerovi a příbramský hráč ho lapil jen za cenou červené karty. Stanciu pak z nařízeného přímého kopu trefil břevno a Radakovič z dorážky minul opuštěnou svatyni.

Oslabenou Příbram i po přestávce držel výborný brankář Švenger, další exsparťan v Csaplárově týmu.

Až na spolupráci dlouholetých rumunských souputníků nestačil. Chipciu si narazil míč se Stranciuem a pravý bek přesnou střelou k tyči a svou první trefou v rudém dresu přesilovku konečně využil.

Závěr byl ovšem šokující. Sparta spálila sérii šancí, utekl jí střídající Antwi a čtyři minuty před koncem vyrovnal.

Fotbalová liga - 5. kolo:
Sparta Praha - 1. FK Příbram 2:2 (1:1)
Branky: 38. z pen. Kanga, 69. Chipciu - 6. Slepička, 86. Antwi. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Vlasjuk. ŽK: Květ, Skácel, Švenger. ČK: 42. Tregler (všichni Př.). Diváci: 11 987.
Sparta: Nita - Chipciu, Kaya (66. Vatajelu), Radakovič, Costa (83. Štetina) - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič - Šural, Tetteh. Trenér: Ščasný.
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel - Fantiš (56. Antwi), Květ, Matoušek, Kilián, Rezek (44. Soldát) - Slepička (46. Hlúpik). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: