Hlavní obsah

Cyklokrosař Mlynář letos poprvé v Budvar Cupu nevyhrál

Premiérové vítězství v kariéře v domácím pohárovém seriálu Budvar Cup vybojoval v sobotu cyklokrosový reprezentant Lukáš Klouček. Na náročném okruhu v Mnichově Hradišti naopak po pěti letošních triumfech poprvé nevyhrál Zdeněk Mlynář. Ten dojel se ztrátou devíti vteřin na druhém místě, ale v čele průběžného hodnocení má před svým přemožitelem náskok 140 bodů.

Foto: Aleš Suchánek

Lukáš Klouček vyhrál závod Budvar Cupu v Mnichově Hradišti.

Článek

Krátce po startu unikla soupeřům dvojice závodníků kategorie do 23 let Klouček, Ondřej Bambula a spolu s nimi ujel i Mlynář. V nájezdu do třetího kola ale příliš taktizovali, a tak je dostihl Václav Ježek, po špatném startu se pak dotáhli na špici i Ondřej Lukeš s Emilem Hekelem.

V šestém okruhu ujel Mlynář, získával postupně stále větší náskok a zdálo se, že si jede pro šestý triumf za sebou. V následujícím kole se na něj ale dotáhl Klouček, po pár desítkách metrů navíc nastoupil a podařilo se mu mnohem zkušenějšího soupeře setřást.

Do posledního kola vjel Klouček s patnáctisekundovým náskokem před kvartetem Bambula, Lukeš, Mlynář, Ježek. Mlynář se pokusil ještě dotáhnout na vedoucího jezdce, ale po podklouznutí upadl, a tím bylo o vítězi definitivně rozhodnuto.

"Věděl jsem, že moje forma jde nahoru. Doufal jsem, že by to mohlo dnes na vítězství stačit, a jsem strašně rád, že se mi to povedlo," řekl ČTK Klouček. Jeho výkon ocenil i Mlynář. "Hodně jsem v poslední době trénoval a nebyl jsem zcela ve své kůži. Soupeř byl dnes ale lepší a vyhrál zaslouženě," řekl Mlynář.

Budvar Cup - Mnichovo Hradiště
Elite: 1. L. Klouček (Budvar Tábor) 1:03:46, 2. Mlynář (Max Cursor) -9, 3. Lukeš (Johnson Control Ml. Boleslav), 4. O. Bambula (Budvar Tábor) oba -18, 5. Ježek (ČS MTB) -24, 6. Metlička (SR) -1:21, 7. Chrobák (Johnson Control Ml. Boleslav) -1:48, 8. Fr. Klouček (Author) -2:01, 9. Hekele (Zekov) -2:48, 10. Menger (Budvar Tábor) -2:53.
Pořadí po šesti závodech: 1. Mlynář 350, 2. L. Klouček 210, 3. Chrobák 210, 4. Ježek 195, 5. Lukeš 181.
Junioři: 1. Marvan (Budvar Tábor) 42:05, 2. Kopec (St. Louny) -1:13, 3. Kincl (Johnson Control Ml. Boleslav) -1:18.
Pořadí po osmi závodech: 1. Polický (Empella) 380, 2. Petruš (Drak Vrbno) 335, 3. Adel (Budvar Tábor) 315.

Reklama