Hlavní obsah

Příbram - Liberec 1:3Liberec vyloupil Příbram. Nespasil ji ani Matoušek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Malinský 0 : 1
50. Matoušek 1 : 1
54. Potočný 1 : 2
80. Oršula 1 : 3
Záznam online reportáže

První domácí prohru utrpěl v sobotu nováček z Příbrami. Doma nestačil na chytře hrající Liberec. Nejlepší hráč domácích Matoušek sice po gólu Malinského ještě vyrovnal, ale na trefu Potočného už domácí odpovědět nedokázali. Naopak Oršula je ještě dorazil, Liberec tak vyhrál 3:1.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Liberce Zsolt Hornyák - ilustrační foto.

Článek

Příbram nastoupila bez tří hráčů základní sestavy. Tregler je v trestu, lehce zraněný Květ a Rezek zůstali na lavičce. Slovan přijel k říčce Litavce s taktikou vycházející ze zajištěné obrany a snahou o rychlé brejky. Většina akcí také začínala u gólmana Hladkého, k ohrožení branky se však nedostali. Po necelé čtvrthodině měli velkou šanci domácí, když po rychle rozehraném trestném kopu si Matoušek zaběhl za obranu, téměř v nulovém úhlu udělal kličku Hladkému a centrem hledal u vzdálenější tyče Slepičku, který ale zblízka přestřelil.

Další šanci měli domácí o chvilku později po střele Nového, ale nikdo z dvojice dobíhajících hráčů nedokázal zblízka zakončit. Slovan se postupně osměloval a Mashike Sukisa dokonce vstřelil gól, ale v té době už byl nahoře praporek asistenta, signalizující ofsajd. Trest za neproměněné příbramské šance přišel po půl hodině hry, kdy Ševčík poslal před branku z pravé strany ostrou přihrávku a nepokrytý Malinský uprostřed šestnáctky nedal přesnou ránou Švengrovi šanci.

Vzápětí vyzval Malinského přesnou kolmicí Mashike Sukisa, ale liberecký záložník místo rány zvolil lob, který však domácího brankáře nepřekvapil. A znovu šance hostí a opět u toho byl Malinský, ale znovu neuspěl. Domácí se po inkasované brance nedokázali dlouhé minuty vrátit ke své hře a taktovku zápasu pevně drželi hosté. Mashike Sukisa mohl zvýšit, ale minul centr Potočného a hlavou trefil tyč, naštěstí bez následků. Až v nastavení se Příbram dostala ke kloudnější akci, ale Matoušek proti dvěma hráčům neuspěl a Hlúpik, k němuž se míč nakonec dostal, si s ním neporadil.

Po změně stran přišel na hřiště v dresu domácích Květ, ale dlouho to vypadalo, že si s pozornou obranou soupeře nedokáží Středočeši poradit. Většinu domácích přihrávek hosté dokázali eliminovat. Jenže zřejmě zapomněli, že Příbram má Matouška. Nitrianský poslal z vlastní poloviny dlouhý nákop, příbramský klenot zařadil nejvyšší rychlostní stupeň, vyhnul se obránci a z těžkého úhlu propálil Hladkého.

Radost domácím nevydržela ani pět minut, velmi dobře hrající Ševčík našel přesnou přihrávkou Potočného, ten si stihl míč srovnat na levačku a přízemní ránou k tyči vrátil hostům vedení. A s Příbramí mohlo být hůř, jenže po další akci pálil Mara pár centimetrů nad branku, podobně si vedl o chvilku později Malinský, který ve skluzu těsně minul tyč. Blízko k vyrovnání byl na druhé straně Květ. Napřáhl z velké dálky z trestného kopu, ale jeho rána jen olízla spojnice levé tyče a břevna.

Hosté soustředěně bránili, nikam nespěchali, přesto dokázali přidat třetí gól, když po přihrávce Potočného přesně pálil do horního rohu domácí branky Oršula. Krátce po rozehrávce poprvé zahrozil Slepička, ale Hladký jeho hlavičku vyškrábl mimo tyče. Ve zbývajících minutách už si hosté vítězství pohlídali.

6. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Slovan Liberec 1:3 (0:1)
Branky: 50. Matoušek - 33. Malinský, 54. Potočný, 80. Oršula. Rozhodčí: Nenadál - Pospíšil, Flimmel. ŽK: Mashike Sukisa (Liberec). Diváci: 4676.
Příbram: Švenger - Nový, Nitrianský, Soldát, Skácel (69. Rezek) - Kilián (65. Antwi), Katidis (46. Květ) - Hlúpik, Matoušek, Fantiš - Slepička. Trenér: Csaplár.
Liberec: Hladký - Mikula, Vukliševič, Karafiát, Kačaraba - Breite, Mara - Potočný, Ševčík (90. Nešický), Malinský (82. Koscelník) - Mashike Sukisa (74. Oršula). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: