Hlavní obsah

Opava - Karviná 1:3Karviná po výhře nad Opavou poprvé v sezóně bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Panák 0 : 1
59. Smrž 0 : 2
62. Smola 1 : 2
82. Wágner 1 : 3
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Karviné v 6. ligovém kole vyhráli 3:1 v Opavě a díky brankám Filipa Panáka, Vojtěcha Smrže a Tomáše Wágnera poprvé v sezóně bodovali. Za domácí v brněnském azylu pouze na 1:2 snižoval Tomáš Smola a nováček tak prohrál páté z šesti utkání a je s jedním bodem předposlední. Horší už je pouze bez bodu Dukla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zprava Tomáš Wágner z Karviné a brankář Opavy Vojtěch Šrom po vzájemné srážce.

Článek

První šanci slezského derby soupeřů ze suterénu soutěže si připsala Opava, ale střelu Kuzmanoviče chytil hostující brankář Berkovec. Karviná naopak první příležitost využila - ve 20. minutě se o to postaral Panák, který se prosadil po rohovém kopu.

Karvinští po gólu začala kontrolovat hru, dobře napadali rozehrávku soupeře, ale do šancí se dlouho nedostávali. Také úvod druhé půle patři Karviné, která opět udeřila z první šance. Wágnerovo sólo ještě zlikvidoval brankář Šrom, ale z dorážky se prosadil Smrž.

Opava se však vzápětí vrátila do zápasu. O tři minuty později se na přední tyči po centru Zapalače zjevil osamocený Smola a v 62. minutě snížil na 1:2. Domácí pak otevřeli hru, ale do šancí se nedostávali. Karviná tak mohla těžit z rychlých brejků a v 82. minut po jednom přidala pojistku, když se z malého vápna hlavou prosadil neporytý Wágner.

Karviná se tak po pěti porážkách dočkala prvních bodů v sezoně a v neúplné tabulce jí patří 14. místo. Opava je s jedním bodem předposlední.

6. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - MFK Karviná 1:3 (0:1)
Branky: 62. Smola - 20. Panák, 59. Smrž, 82. Wágner. Rozhodčí: Zelinka - Blažej, Kříž. ŽK: Kuzmanovič - Letič. Diváci: 1209.
Opava: Šrom - Hrabina (46. Smola), Svozil, Helebrand - Jursa (69. Kayamba), Simerský, Kuzmanovič, Schaffartzik, Zapalač - Janetzký (78. Juřena), Puškáč. Trenér: Skuhravý.
Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Tusjak (67. Guba), Mertelj, Lingr (46. Smrž), Budínský, Letič (85. Dramé) - Wágner. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: