Hlavní obsah

Teplice - Slavia 0:3Slavia suverénně smetla zoufalé Teplice

Teplice

Suverénně a bez sebemenších problémů vybojovali fotbalisté Slavie Praha tři body v sobotním v utkání 6. kola nejvyšší tuzemské soutěže na hřišti Teplic. Domácí byli zcela neškodní, jejich obrana katastrofální, a tak Pražané pohodlně odčinili zaváhání z předešlého soutěžního zápasu, v němž podlehli Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický stoper Ondřej Kúdela slaví svůj gól proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Severočeši předvedli hned v první minutě bleskový výpad, když po levé straně unikl hostující obraně Červenka a našel v pokutovém území Žitného, jeho ránu ovšem Kolář lapil. Tím bylo domácí ofenzivní představení víceméně vyčerpáno a Tepličtí pro Slavii nepředstavovali žádné nebezpečí.

Vlastně ani nemohli, neboť Pražané dominovali, drželi míč a postupnou kombinací či rychlými výpady neustále testovali připravenost obrany Teplic. Po centru Stocha z pravé strany ještě hlavičkoval Tecl vedle. Nicméně po třinácti minutách Hušubauer našel milimetrovým pasem na pravě straně Bořila, jehož nikdo neatakoval, a tak měl čas si míč nachystat a jeho centr hlavou trknul do sítě nekrytý Tecl - 0:1.

Slavii gól uklidnil a sevřela domácí borce na jejich polovině. Po pasu Kúdely pak Tecl obešel Jeřábka i vybíhajícího Grigara, jeho střelu ale dokázal ještě před čárou zastavit vracející se Jeřábek. Za vytrvalou aktivitu byli Pražané odměněni záhy, když roh Hušbauera proměnil v druhý gól hlavičkující Kúdela.

Severočeská obrana měla následně do přestávky hodně daleko k přívlastku ligová. Slavia si totiž vytvářela jednu šanci za druhou a Grigar musel na čáře hodně kouzlit, aby udržel jen dvoubrankové manko. Nejprve parádně vyrazil dělovku Stocha, záhy po rohovém kopu skvěle zastavil střelu Coufala a dokázal zkrotit i dělovku Sýkory z velkého úhlu. Po rohovém kopu Hušbauera pak Tecl hlavičkoval těsně mimo.

Teplice neprobrala z bídného výkonu ani dvě střídání. Naopak po výpadu z levé strany načechral míč do pokutového území Bořil a u vzdálenější tyče sklepl Coufal centr pro nekrytého Sýkoru pálícího neomylně - 0:3.

To byla definitivní rána pro domácí borce, kteří se následně sice dvakrát dokázali alespoň přiblížit k pokutovému území Koláře, ale o gólu si mohli nechat jen zdát. Střelecky tak vyšly už potřetí v řadě naprázdno. Pražané naopak porazila Severočechy v ligovém utkání počtvrté v řadě a naladili se na šlágr příštího kola, v němž hostí Plzeň.

FK Teplice-Slavia Praha 0:3 (0:2)
Branky: 14. Tecl, 34. Kúdela, 58. Sýkora. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vlasjuk. ŽK: Shejbal - Tecl. Diváci: 7487.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Krob - Ljevakovič (57. Hora), Kučera - Hyčka (46. Moulis), Žitný, Luts (72. Shejbal) - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Kúdela, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Sýkora (89. Zelený), Baluta (83. Valenta) - Tecl (74. Škoda). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 76. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 72. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 75. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice