Hlavní obsah

Fotbalová bundesliga: Tak pro změnu Schalke

PRAHA

Na špičce bundesligy je opravdu pestro a živo. S trochou nadsázky se dá říci, že prakticky každé ligové kolo vynese na první místo jiný tým. Svou malou chvilku slávy si letos užili v Mnichově, Norimberku, Brémách, Stuttgartu... Tentokráte světla ramp nejsilněji svítí na gelsenkirchenskou chloubu, Schalke 04. KOMENTÁŘ JAROMÍRA BOSÁKA

Článek

Schalke je klub, kde se vždy něco děje, v kuloárech bývá pořádně živo. Ačkoli si letos zatím vede velmi zdatně, už se po několika nevyhraných utkáních začalo nahlas mluvit o odchodu Mirka Slomky, trenéra, který jako naprosto neznámý chlapík,v loňské sezóně dokázal postavit trápící se mužstvo na nohy.

Ale tohle je na Schalke úplně běžná věc. Stačí třeba to, že dlouholetou brankařskou jedničku, Franka Rosta, posadí trenér na lavičku. Hned se mají místní novináři do čeho hodně hlasitě trefovat. Poslední výsledky ale dávají zapravdu Slomkovi. Tři utkání, devět bodů, to je bilance uplynulých týdnů, k níž přispěla i sobotní cesta do Chotěbuzi.

Tamní Energie letos udivuje bundesligové publikum. Nováček,jasný kandidát sestupu v takřka všech předsezónních prognózách, se pod vedením trenéra Patrika Zandera pohybuje, alespoň doposud, s naprostou samozřejmostí v horních patrech tabulky. A pořádně znepříjemňuje život favoritům. I když, začátek utkání se Schalke vypadal jako schůzka učitele se žákem.

Ve čtvrté minutě poslal do šance Kuranyi Hamita Altintopa a obrannější z tureckých dvojčat Altintopových bezpečně skórovalo. O deset minut později se ve skrumáži nadvakrát prosadil znovuzrozený střelec Kuranyi a dal svůj pátý gól v sezóně. Jenomže domácí se nenechali nijak deprimovat. Ve dvacáté šesté minutě snížil Radu, který tak jako jeho rumunský krajan Munteanu, od úvodu sezóny hraje ve velké pohodě. Nedosti na tom, za dalších pět minut opět Radu srovnal na 2:2.

Před vyprodanými tribunami se hrál výborný fotbal. Šance se rodily na obou stranách, bylo se na co dívat. V 61. minutě napálil levý obránce hostí Pander míč z volného přímého kopu nechytatelně pro brankáře Energie, Piplicu. Pro Pandera to byl moment o to krásnější, že se teprve před krátkou dobou vrátil do týmu po devatenáctiměsíční pauze, zaviněné vážným zraněním.

Konečnou podobu výsledku dal po druhé gólové přihrávce Kuranyiho Kobiašvili. Schalke vyhrálo, zatímco Brémy jen remizovaly v Cáchách a Stuttgart sice v Mnichově nad Bayernem vedl, ale nakonec prohrál 1:2. Modrobílí tedy koukají na bundesligovou konkurenci svrchu. Otázka je, na jak dlouho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články