Hlavní obsah

Sevilla - Olomouc 3:0Sen o postupu se rozplynul. Hanáci drželi naději jen dvacet minut

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Gonalons 1 : 0
26. Nešpor (vlastní) 2 : 0
75. Ben Yedder 3 : 0
Záznam online reportáže

Sevilla
Aktualizováno

Zůstali těsně před branami. Olomoučtí fotbalisté prohráli v odvetě play off Evropské ligy na hřišti Sevilly 0:3 a do vysněné základní skupiny neproklouzli. Jejich šanci na postup rozmetal španělský obr na prach už v prvním poločase.

Foto: Pelíšek Olomouc/Petr Sigma SK, ČTK

Ve výskoku (zleva) brankář Olomouce Petr Buchta, Sergio Gomez Sola ze Sevilly a olomoucký Martin Nešpor, který si dává vlastní gól.

Článek
Fotogalerie

Sigma poslala do hry úplně jinou stoperskou dvojici než v prvním duelu. Zraněného Jemelku nahradil Polom a pravý křest ohněm si prožil jednadvacetiletý Kotouč, který dostal šanci místo Štěrby. Hanáci začali odvážně, snažili se o presink a v úvodu podnikali nebezpečné výpady. Jenže Plškova střela byla zablokována, Sladkého pokus mířil vedle a krásný Zahradníčkův volej prosvištěl vedle pravé tyče Vaclíkovy brány.

Hanáci stejně jako na Andrově stadiónu nevyužili příležitosti a znovu tvrdě pykali. Gól Nolita ještě sudí pro předchozím faulu na Sladkého neuznal. Pak si však na hranici šestnáctky zpracoval balón Gonalons, oklamal Plška a levačkou prostřelil Buchtu. Andaluský velikán se uklidnil a bavil fantasticky povzbuzující publikum nápaditými akcemi. Olomoucký gólman ještě bravurně zneškodnil Vidalův průnik, o chvíli později však už lovil míč ze sítě, když za jeho záda nešťastně hlavičkoval Nešpor. Jílkova armáda se dál statečně rvala, jenže Houskova rána ze slibné pozice skončila nad břevnem.

Český tým se v koncovce trápil a rychlé kombinace soupeře mu dělaly starosti i po změně stran, kdy Buchta mimo jiné skvěle vytáhl ránu Silvy. Čestný úspěch hostů měl na noze ve 73. minutě střídající Hála, ale Vaclíka zblízka po zemi nepřekonal a Hanáky poté definitivně srazil do kolen třetím zásahem Ben Yedder, který deset minut předtím vystřídal Silvu.

Sigma prahla dát Seville alespoň jeden gól, jenže dělovka Sladkého v závěru pouze prolétla nad břevnem.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Evropské ligy:
FC Sevilla - Sigma Olomouc 3:0 (2:0)
Branky: 21. Gonalons, 26. vlastní Nešpor, 75. Ben Yedder. Rozhodčí: Kovács - Marinescu, Artene (všichni Rum.). ŽK: Banega. Diváci: 41.000. První zápas: 1:0, postoupila Sevilla.
Sevilla: Vaclík - Gomez, Carrico, Gnagnon - Vidal, Banega (68. Mesa), Gonalons, Arana - Vázquez (79. Muriel), Silva (65. Ben Yedder), Nolito. Trenér: Machín.
Olomouce: Buchta - Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek - Kalvach (60. Hála) - Zahradníček, Plšek (58. Texl), Houska, Falta (70. Dvořák) - Nešpor. Trenér: Jílek.
Další výsledky

Reklama

Související témata: