Hlavní obsah

Sparta - Dukla 2:0Neporažení zdolali v derby posledního a jsou aspoň na chvíli druzí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Tetteh 1 : 0
83. Kanga 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Žádný velký výkon nepodali, tři potřebné body však získali. Fotbalisté Sparty po dvou remízách za sebou tentokrát v předehrávce 7. ligového kola v pražském derby porazili poslední Duklu 2:0. Favorit se tak minimálně na den posunul na druhé místo o bod za vedoucí Plzeň, navíc stále neprohrál. Naopak tým z Julisky zůstává bez bodu a dál platí, že v samostatné lize ještě nikdy nedal na Letné gól. Z devíti zápasů tady Dukla osmkrát prohrála a jen jednou remizovala.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský útočník Tetteh vstřelil vedoucí gól Letenských v utkání 7. kola Fortuna ligy s Duklou.

Článek
Fotogalerie

Letenští sice minule podruhé v řadě jen remizovali, nastoupili však s přesně stejnou sestavou jako v Ďolíčku. Začátek byl z její strany hodně mdlý. Plavšičova šance, kterou řešil ještě další nahrávkou, byla světlou výjimkou. Jinak se favorit nemohl dostat do tempa a již v polovině prvního dějství se ozval první pískot nespokojených diváků.

Dukla hrála s otevřeným hledím. Rychle přecházela do útoku, ani ona si však šance nevytvářela. Ano domácí šutér Stanciu páteční nudu nerozehnal, na jeho střelku zdálky si Rada počkal.

Videorozhodčí pak zkoumal, jestli sparťan Frýdek nezahrál rukou, penalta se však nepískala. Stanciu pak spálil tutovku zblízka, ale skóre se přece jen změnilo. Chipciu vystihl rozehrávku Dukly, hlavou posunul míč na Tetteha a ghanský útočník míč pohotově prodloužil do sítě.

Po přestávce diváci marně čekali na další zajímavé momenty. Sparta stejně jako v minulých kolech dlouho nedokázala dát gólovou pojistku. Důsledně za ní nešla, a tak ani neměla z čeho.

Až Kangova střela z hranice vápna druhou branku přinesla. Úspěšný střelec ovšem na oslavu svlékl dres a vysloužil si na podzim již čtvrtou žlutou kartu. Příště tak nebude hrát v Ostravě, za což si od kouče Ščasného hned na trávníku vyslechl své...

Fotbalová liga - 7. kolo:
Sparta - Dukla 2:0
Branky: 45.+1 Tetteh, 83. Kanga. Rozhodčí: Pechanec - Hrabovský, Dobrovolný. ŽK: Kanga - Hanousek, Tetour, Brandner, Chlumecký, Podaný. Diváci: 9824.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Kaya, Vatajelu - Stanciu, Kanga, Frýdek, Plavšič (70. Vácha) - Šural (79. Pulkrab), Tetteh (57. Vukadinovič). Trenér: Ščasný.
Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Chlumecký, Preisler - Tetour, Hanousek - Douděra (66. Holík), Bilovský (87. Djuranovič), Brandner (75. Podaný) - Schranz. Trenér: Drsek.

Reklama

Související témata: