Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 4:0Čtyři minuty otřásly ligou. Sešívaní ve šlágru nemilosrdně sesadili mistra z první příčky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Zmrhal 1 : 0
40. Stoch (penalta) 2 : 0
71. Zmrhal 3 : 0
90. Souček 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Dvě penalty, jedna proměněná, vyloučení kapitána, vše během čtyř minut. Šlágr 7. kola fotbalové ligy rozhodla divoká pasáž, jejíž následky obhájce titulu nemohl ustát a poprvé na podzim ztratil body. Pražská Slavia v Edenu rozdrtila Plzeň 4:0 a díky lepšímu skóre ji sesadila z první příčky tabulky. O branky se postarali Souček dvakrát, z penalty Stoch a Zmrhal.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tomáš Souček ze Slavie po brance proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Lepší start si sešívaní přát nemohli. Hned ve 3. minutě se ujali vedení! Před šestnáctkou byl faulován Tecl, ale rozhodčí Ardeleanu poskytl domácím výhodu. Zmrhal z křídla přesně odcentroval a neobsazený Souček hlavou rozjásal Eden. Ještě předtím Kozáčika prověřil Tecl, takže Slavii vyšel vskutku raketový start.

Již po deseti minutách utrpěla nepříjemnou ztrátu. Deli, který měl hlídat kanonýra Krmenčíka, se znovu zranil a musel ho vystřídat Kúdela.

Viktoriáni se oklepali. Krmenčíkovu střelu zblokoval Ngadeu, po Zemanově centru měl slušnou šanci Čermák.

Od 36. minuty se strhla série dramatických událostí. Přezkoumání u videa potvrdilo Zemanovu ruku a sešívaní kopali penaltu. Kozáčik ji sice Hušbauerovi vyrazil, ale Plzeň dalším trestům neunikla. Akce pokračovala, v šestnáctce vznikl velký závar a Hubník při něm srazil Sýkoru. Za druhou žlutou kartu byl kapitán Viktorie vyloučen a slávisté hned dostali výhodu druhé penalty. Míč si vzal tentokrát Stoch a pokutový kop ve 40. minutě bezpečně proměnil. Plzeň ještě do přestávky prohrávala o dva góly a pokračovala o deseti...

Na začátku druhého poločasu se Petržela mohl postarat o zápletku, jednou z mála plzeňských šancí ovšem zbrkle pohrdl.

Naopak důrazný Tecl po srážce s brankářem míč do sítě dostal. Rozhodčí však nejspíš chybně odpískal ofsajd a gól neuznal. Třetí branka přesto přišla. Hušbauer ideálně oslovil Zmrhala a záložník se trefil přesně ke vzdálenější tyči.

V první minutě nastavení pak výsledek nabral podobu debaklu. Teclův centr znovu hlavou zužitkoval Souček.

Fotbalová liga - 7. kolo:
Slavia Praha - Viktoria Plzeň 4:0 (2:0)
Branky: 3. a 90.+1 Souček, 40. z pen. Stoch, 72. Zmrhal. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Pospíšil - Franěk (video). ŽK: Hušbauer, Ngadeu - Hubník, Limberský, Krmenčík. ČK: 38. Hubník. Diváci: 17 338.
Slavia: O. Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli (11. Kúdela), Bořil - Souček - Stoch (72. Baluta), Hušbauer, Sýkora (83. Škoda), Zmrhal - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Pernica, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (60. Ekpai), Čermák (41. Hejda), Zeman (82. Kovařík) - Krmenčík. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: