Hlavní obsah

Lapal jsem po dechu, přiznal po překvapivé prohře Federer

Tohle podle svých slov tenista Roger Federer ještě nezažil. Sedmatřicetiletý Švýcar vypadl na US Open překvapivě už v osmifinále, ve kterém nestačil na Australana Johna Millmana. Ještě větším soupeřem, než byl pětapadesátý hráč světa, byly pro vítěze dvaceti grandslamů těžké podmínky na kurtu.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Zklamání. Pětinásobný vítěz tenisového US Open Švýcar Roger Federer skončil letos v New Yorku už v osmifinále.

Článek

Mnoho fanoušků se už těšilo, až ve čtvrtfinále US Open na sebe narazí Roger Federer a Srb Novak Djokovič. Avšak přišlo zklamání. Federer v osmifinále nestačil na pětapadesátého hráče světa, Johna Millmana. Devětadvacetiletý Australan porazil favorita utkání poměrem 3:6, 7:5, 7:6 a 7:6.

Vítěz dvaceti grandslamů po zápase přiznal, že mu velké problémy dělalo teplo, které na turnaji panuje. „Bylo obrovské horko,“ uvedl Federer na webu ATP. „Byla to jedna z těch nocí, kdy jsem cítil, že je na kurtu těžký vzduch. Přišlo mi, že se vzduch vůbec nehýbal. Chvílema jsem lapal po dechu. Hodně jsem bojoval s podmínkami, což se mi stalo vůbec poprvé,“ líčil sedmatřicetiletý Švýcar.

„John se s vlhkostí vypořádal mnohem lépe. Možná je to tím, že pochází z Brisbane, jednoho z nejvlhčích míst na zemi,“ prohlásil. „Samozřejmě, je to zklamání. John ale hrál lépe, z určitého pohledu jsem byl šťastný, že utkání skončilo,“ přiznal a svého soupeře pochválil. „Má skvělý bekhend, dobře se brání a potrestá každou chybu.“

„Jestli chce Novaka porazit, musí hrát stejně. Zaskočit ho a doufat, že bude zase extrémní teplo,“ dodal Federer, který si nyní dopřeje volno. Až si odpočine, začne se připravovat na Laver Cup, který se na konci měsíce uskuteční v Chicagu a v němž bude s týmem Evropy obhajovat titul.

Reklama